fbpx

Design de joc şi cu poveste

Pentru o bună perioadă de timp, adică între 1 iunie şi începerea vacanţei de vară, cei mici au parte de nenumărate evenimente pregătite special pentru ei. Dar şi noi, cei (mai) mari, putem celebra, în felul nostru, ziua copilului din fiecare. Şi atmosfera de joacă. Iată o scurtă selecţie de repere aşa cum au fost ele prezentate la Made in Ro.

Text: Ioana Păunescu
Foto: Arthur Ţinţu

Un alt context

În primul rând, să uităm puţin de cotidian, de rutină şi de chestiunile uzuale: de grabă, de job, de obligaţii stringente. La acest capitol, ne ajută Care?Cutare, în special în ceea ce priveşte partea cu graba, propunându-ne să măsurăm timpul… puţin altfel. Fiind, de fapt, o pernuţă, „ceasul” Care?Cutare tratează doar în joacă realitatea temporară, ce-i drept, dar abordează mai serios valorile care ne construiesc, de fapt, adevărata parte frumoasă a fiecărei zile.

Design de joc şi cu poveste

RCub

RCub pleacă de la un joc al inteligenţei, preia culorile curcubeului, se adaptează nonculorilor sau poate avea tot atâtea infaţişări câte idei are fiecare. Se integrează oricărui loc plin de viaţă sau, de ce nu, elegant” explică Ana Neacşa, tânăr fotograf şi designer de interior şi de produs. RCub are 30 x 30 x 37 de centimetri şi este compus din trei blaturi din lemn care se pot roti independent. Vopselurile folosite sunt pe bază de apă iar aşezarea culorilor reprezintă o combinaţie reală a puzzle-ului 3d al lui Rubik. Date fiind dimensiunile, cubul poate fi măsuţă de cafea dar, la fel de bine, mic taburet, stativ pentru vreun obiect sau, pur şi simplu, o prezenţă în sine, un obiect vibrant care să umple camera de culoare. Proiectul este realizat în colaborare cu Trio Pardoseli Premium şi Color Magic Bucureşti.

Design de joc şi cu poveste

Design de joc şi cu poveste

Reconstruirea cutiei de carton

Iată o abordare constructivă outside the box: Foldo este un proiect din carton reciclabil şi cuprinde o serie completă de mobilier de şezut, adică: taburet, fotoliu (pentru juniori, respectiv fotoliu simplu sau cu braţe) dar şi canapea de două locuri. O idee minunată de decorare ne este sugerată chiar pe site-ul lor, şi anume aceea de a şi picta (sau măcar desena) mobila.
Şi, mergând pe acelaşi principiu al construirii unui obiect 3d din diferite componente, mai mici sau mai mari, Foldo au creat şi o serie de mini puzzle-uri tridimensionale, pe post de decoraţiuni, gadget sau cadou.

Design de joc şi cu poveste

Design de joc şi cu poveste

Despre eroii noştri urbani…

Fotoliul Catwoman este creaţia thecraftLAB (Irina Neacşu) şi face parte din seria Urban Heroes, lansată la Maison&Objet de la Paris din septembrie 2014 (spunem serie pentru că există şi omologul său, adică fotoliul Batman, şi, de asemenea, Urban Heroes mai cuprinde încă o pereche de „eroi care se ascund constant sub costumul pe care îl purtăm în societate” după cum spune autoarea, şi anume Superman şi Wonderwoman). Designul este unicat şi realizat din materiale textile iar piesa de mobilier are 59x32x102 centimetri. De altfel, ideea de reprezentare, prin colaj de materiale textile, a unor perechi „universale” este una din ideile centrale ale colecţiei de mobilier de interior thecraftLAB: în portofoliul său mai găsim Mr Him & Ms Her, Princess & Pirate sau Sweetheart & Cool Hunter.

Design de joc şi cu poveste

…şi despre eroii de poveste

Alice (Alexandra Rapcencu) este ilustrator şi graphic designer. Pornind de la personaje populare, eroi, zei şi zeiţe – Dragobetele, Solomonarul, Myrtha sau Sânzienele – desenate de mână şi/sau imprimate pe mătase naturală sau pe alte materiale textile, Alice a creat Mythologica, o colecţie de design vestimentar şi de eşarfe căreia i se alătură şi una pentru casă: perne decorative şi desene înrămate cu aceleaşi motive de basm şi detalii originale care alcătuiesc stilul său unic de ilustraţie de mână.
Design de joc şi cu poveste

Design de joc şi cu poveste

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0