fbpx

Design dinamic pentru creativitatea antreprenorială

ARHITECTURĂ DE INTERIOR: BL Studio Associates TEXT: Iuliana Dumitru FOTO: Sabin Prodan

Antreprenorii aflați la început de drum au de-acum un loc viu și primitor în București în care să-și cultive ideile și strategiile. E vorba de hub-ul STUP — o inițiativă a Băncii Transilvania —, al cărui design interior semnat de arhitecții de la BL Studio Associates vorbește chiar pe limba noilor generații de antreprenori, armonizând dimensiunea estetică cu cea tehnologică și informalul cu profesionalul.

S-a urmărit crearea unui spațiu dinamic, transparent, cu un grad ridicat de flexibilitate și cu multiple funcțiuni, care să răspundă eficient și expresiv totodată nevoilor unei platforme antreprenoriale contemporane, unde socializarea, schimbul de experiență și accesibilitatea sunt principii de bază. Suprafața generoasă de aproape 2.500 mp a fost configurată prin îmbinarea zonelor deschise, comune, spontane, cu cele subtil delimitate, dedicate activităților organizate, fie ele individuale sau colective.

Spațiul este dispus pe două niveluri între care, inițial, nu exista nicio cale de acces interior. Soluția propusă de arhitecți a fost o scară monumentală, obținută prin decuparea betonului armat. A rezultat, astfel, nu doar un loc de tranziție, asigurând comunicarea între etaje, ci și un cadru pentru prezentări sau conferințe, asemenea unui amfiteatru. Înălțimea acestei zone e punctată, sugestiv, de structuri albe din plasă metalică, ce plutesc, precum norii, pe fundalul plafonului de beton.

C86A3568-HDR

De altfel, întregul concept de amenajare se inspiră din estetica industrială, recurgând la metal, lemn, beton, sticlă și o cromatică preponderent sobră (gri, nuanțe de albastru), dar cu accente ludice de galben. Corpurile de iluminat adaugă interioarelor, prin jocul curbelor și al liniilor drepte, un efect scenografic. Diversele partiții decorative au fost confecționate din materiale fonoabsorbante, pentru atenuarea ecoului și pentru a oferi intimitate birourilor, păstrând totodată caracterul permeabil al delimitărilor (prin sticlă decorativă canelată, de exemplu). Pe alocuri, aceste partiții sunt amovibile, gândite special în vederea unei reconfigurări spațiale rapide în funcție de necesități

Harta parterului cuprinde recepția, zona pentru servicii business, agenția bancară cu zona self service 24H, o sală de întâlniri, scara cu gradene, birouri suport back-office, o sală specială pentru podcast-uri. La etaj se desfășoară cafeneaua, săli multifuncționale pentru evenimente sau training, săli de întâlniri, biroul call center și oficiul pentru angajați. Întreg spațiul este dotat cu echipamente audio și video de ultimă tehnologie, cu aplicații și dispozitive digitale ce includ videowall-uri, ecrane de proiecție, monitoare mobile sau interactive, toate perfect integrate în designul general și pregătite să ofere un mediu antrenant pentru tinerii antreprenori locali.

PROIECT: Amenajare de interior BT STUP; ADRESA: Calea Șerban Vodă 206-208, clădirea U Center 1, București; SUPRAFAȚA CONSTRUITĂ DESFĂȘURATĂ: 2.475,72 mp; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: BL Studio Associates (Brandon Lee, Magda Goga, Oana Dumitrescu, Andreea Trăistaru); MANAGEMENT DE PROIECT: BL Studio Associates (Mihăiță Nistor); INSTALAȚII: MC General Construct; FINALIZAT: 2022

 

 

Articol publicat în igloo #210 / rural-actual / octombrie – noiembrie 2022

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0