fbpx
Design dulce: Zoomserie, Brașov

Când cireșele părăsesc glazura și devin corpuri de iluminat, e semnul unei amenajări de interior inedite. Dovada: cofetăria Zoomserie din Brașov, unde, echipa Studio3plus a mizat pe alăturarea unor elemente simbolice ale trecutului (podeaua din piatră) cu cele decorative, custom-made, desprinse din imaginarul cofetăriei. Proiectul este câștigător al Trofeului Anualei Dobrogene de Arhitectură 2016, la secțiunea Arhitectură de interior.

Care este povestea amenajării, de la ce s-a pornit şi cum s-a dezvoltat/transformat pe parcurs?
Conceptul amenajării a fost generat de destinația spaţiului = cofetăria. De aici ne-a venit ideea unei linii lungi de ciocolată, care să îmbrace pereţii, conferind dinamicitate spaţiului.

Ce elemente existente ale spațiului s-au păstrat și cum au fost ele integrate în noua linie a designului?
Am păstrat pardoseala inițială din piatră naturală, care ne-a plăcut că leagă spațiul cu exteriorul, cafeneaua fiind situată pe o stradă foarte circulată a Brașovului, Apollonia Hirscher.

Ce materiale au fost privilegiate în amenajare?
Am ales materiale simple, cum ar fi lemnul sau textilele, dar accentul principal a fost pus pe culoare.

Câte ceva despre corpurile de iluminat care se inspiră dintr-un registru “dulce” şi despre elementele custom-made:
Am confecționat elementul de design = cireaşa împreună cu beneficiarii. Am ales să reinterpretăm cireșele – la bază obiecte decorative – și să le dăm funcţiunea de corpuri de iluminat. Le-am adăugat câte un bec led în capăt și le-am făcut braţe suspendându-le.

Care a fost cea mai mare provocare a proiectului?
Provocarea spațiului a fost linia conceptului de ciocolată, ea fiind gândită în multe registre, cu suprapuneri multiple, spre a da profunzime spaţiulu. Inclusiv ideea de scurgere a ciocolatei a constituit o provocare, pentru că a fost copmplicat să turnam în ipsos și să putem introduce becuri în aceste suprafețe. Soluția a fost colaborarea cu un artist care le-a făcut din ipsos, conform dimensiunillor şi cerinţelor noastre.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0