fbpx

Design FAIN. Meniu FAIN. La Sibiu

AMENAJARE DE INTERIOR: Twins Studio TEXT: Manuela Zipiși FOTO: courtesy of Twins Studio

În inima Sibiului a apărut o nouă poveste care îmbină, inspirat, bucătăria internațională cu designul fain. Și chiar sub semnul lui FAIN a conturat echipa Twins Studio acest proiect care devine o poveste în trei acte sau, mai bine spus, pe trei niveluri unde se întâlnesc meșteșugul tradițional și reverberațiile finisajelor moderne. În cei 1600 de metri pătrați ai imobilului, după cum punctează echipa de designeri, „geometria întâlnește cultura, redând comunității un spațiu care poartă amprenta istoriei. Un loc nou, cu o nuanță vintage, referință la valoarea monumentală a clădirii în care a fost amenajat”.
Provocare: unde poți petrece o zi întreagă de dimineață până seara? Răspuns: cel mai probabil la FAIN, având în vedere că versatilitatea spațiului permite localnicilor, dar și călătorului ajuns pe meleaguri sibiene, să aibă experiențe diverse în momente diferite ale zilei. Parterul îmbracă aerul unui pub eclectic unde se poate încerca, la prânz, o supă de ceapă însoțită de un pahar de prosecco la bar. Dacă pub-ul este considerat sufletul locului, etajul întâi este motorul, aici fiind poziționate restaurantul și bucătăria deschisă care permite spionarea culiselor. Mansarda devine o „seră modernă”, spațiu al relaxării unde plantele înconjoară ocrotitor banchetele și etajerele cu obiecte decorative. Toată această diversitate este echilibrată de câteva puncte comune ale conceptului care vizează întâi de toate materialele: ceramica la nivelul pardoselii sau pereților – puse în operă de meșteri din Sighișoara și Mediaș sau placarea pardoselilor cu terrazzo (Via.Zzo). Prețuirea meșteșugului este o altă constantă, la toate cele trei niveluri întâlnindu-se elegante corpuri de iluminat, operă a meșterului sticlar-suflător Jeni Costăchescu. Cât despre mobilier, acesta a fost special realizat în atelierul Twins Studio, utilizându-se alamă și lemn.
Acestei versatilități a designului nu îi putea corespunde decât una pe măsură a meniului coordonat de către chef Samuel Le Torriellec: călătoria culianră pornește din Mărginimea Sibiului cu ale sale rețete străvechi și ajunge până în Japonia ori SUA. Cu mențiunea că pizza napoletană este preparată de un pizzaiolo din sudul Italiei. Suficiente motive să faceți un popas FAIN data viitoare când aveți drum la Sibiu.
Sustenabilitatea a fost inima întregului demers, atunci când ne-am imaginat un loc atemporal, cu o mare valoare intrinsecă, demn de a fi descoperit de-a lungul anilor. Credem că linia designului autentic, biofil și materialele de înaltă calitate, care dobândesc valoare în timp, sunt premisele unei asemenea longevități. designer Mihai Popescu
7-12. Plan Ground Floor

PROIECT: Restaurant FAIN; AMPLASAMENT: str. Nicolae Bălcescu 11, Sibiu; AMENAJARE DE INTERIOR: Twins Studio; ECHIPA: designer Mihai Popescu, designer Nadia Popescu, designer Dan Costache, arh. Laur Iliescu, light designer Marius Bercu, set decorator Florin Samoilă; FINALIZAT: 2021

 

 

Articol publicat în igloo #208 / Ucraina / iunie-iulie 2022 / rubrica #DeGustBun

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0