fbpx

Design fără oțel cu ThermoFibra de la Deceuninck: tehnologie unică cu fibră de sticlă pentru ferestre și uși

La târgul internațional Fensterbau Frontale 2024, desfășurat în luna martie în Germania, Deceuninck, unul dintre principalii producători mondiali de profile din PVC pentru ferestre și uși și care activează pe piața din România de 26 de ani, și-a prezentat tehnologia unică ThermoFibra , una dintre inovațiile majore utilizate pentru profilele de ferestre și uși din seria Elegant.  

„Cu ajutorul Thermofibrei  se produc ferestre și uși cu o izolație termică superioară, cu un nivel unic de stabilitate cu grosimea aripii de 7 mm – toate acestea fără folosirea oțelului”, explică Ovidiu Cilibiu, directorul de vânzări al Deceuninck România și Moldova.

Sistemul de profil Elegant ThermoFibra Infinity, cu o adâncime constructiva de 76 mm, utilizează cea mai recentă tehnologie pentru ferestre. Deceuninck integrează fire continue de fibră de sticlă în părțile exterioare ale profilului – o tehnologie unică pe piață. Prin eliminarea oțelului de armare, pot fi integrate mai multe nervuri interioare, ceea ce duce la o stabilizare remarcabilă și o geometrie îmbunătățită a profilurilor. În plus, greutatea este redusă semnificativ, în timp ce valorile de izolare termică ajung la cel mai înalt nivel. Designerii au reușit să reducă grosimea aripii cu încă 2 mm, astfel că Elegant ThermoFibra Infinity este cea mai subțire fereastră PVC cu aspect de aluminiu de pe piață.

 

În combinație cu armătura termică Forthex realizată din spumă PVC cu înveliș stabil de PVC și cabluri de oțel integrate în cadrul ferestrei, se poate obține o îmbunătățire suplimentară a izolației termice la Uf 0,85 W/m2K, fără a compromite designul. Această valoare remarcabilă se aplică și ușilor de balcon, precum și celor rezidențiale ThermoFibra. Valorile îmbunătățite de extragere față de armătura din oțel cresc gradul de protecție împotriva efracției la RC2.

Potrivit reprezentantului Deceuninck România, Forthex simplifică și asamblarea: elementele sunt semnificativ mai ușoare și mai simplu de instalat, iar înșurubarea prin spumă reprezintă și ea un avantaj.

 

La ușile de intrare ThermoFibra, eliminarea oțelului și a colțarilor sudabili reduce gestionarea excesului de stoc și scurtează considerabil timpii de procesare. Tehnologia poate fi integrată în procesul normal de producție industrială în timpul pregătirii. În comparație cu ușa de intrare Elegant cu armătură din oțel, greutatea poate fi redusă cu până la 40%, deși, la fel ca la varianta din oțel, sunt posibile dimensiuni ale elementelor de până la 2,50 m.

 

„ThermoFibra facilitează dimensiuni maxime cu o greutate semnificativ mai mică și, astfel, extinde posibilitățile de design ale arhitecturii cu focus pe lumina naturală: cu ThermoFibra în fereastra glisantă, se pot produce elemente moderne de fereastră de până la 2,40 m pentru camere luminoase – și totul fără oțel. Datorită geometriei optimizate a grosimii aripii, pot fi construite chiar și elemente mai înalte, cu lipirea sticlei”, mai spune Ovidiu Cilibiu.

 

Utilizarea PVC-ului reciclat în miezul profilului îl face deosebit de durabil. Forthex este realizat 100% din material reciclat, ceea ce înseamnă că anumite combinații de cadre/ferestre ating un conținut reciclat de peste 55%.  De asemenea, datorită fibrelor lungi, profilele sunt complet reciclabile în propria fabrică de reciclare Deceuninck.

 

Pentru fereastra viitorului, Deceuninck ofertă o gamă actualizată de culori, cu 57 de folii, ce conține culori la modă cum ar negrul mat grafit și folii cu aspect de aluminiu, precum și nuanțe calde de lemn. Concluzia este enunțată chiar de Ovidiu Cilibiu: „Posibilitățile de design sunt nenumărate.”

 

www.deceuninck.ro

Ovidiu Cilibiu Deceuninck Romania și Moldova
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0