fbpx

Design festiv cu Oséa Interiors

Foto: Sabin Prodan

TEXT: igloo; FOTO: courtesy of Oséa Interiors

Cum urmează o perioadă în care vom fi, poate, mai liniștiți și vom petrece mai mult timp acasă, ne-am gândit că e un bun moment să celebrăm frumosul din jurul nostru, așa cum se arată el în obiecte de design interior cu adevărat alese. Pentru asta, am făcut o nouă vizită la showroomul Oséa Interiors și am selectat câteva piese care ne-au dus cu gândul la o atmosferă specială, sărbătorească.

La masă

 

Pentru că vorbim de sărbătoare, deci de bucuria de a fi împreună, știm sigur ce nu poate lipsi din peisaj: masa. Cea care ne strânge laolaltă, la vorbă, la povești, la degustări și delectări, la orice oră din zi și din noapte. Așa că iată alegerile noastre:

 

Arc, Molteni&C

Eleganță și tehnologii de ultimă oră se întâlnesc în masa creată de designerii de la Foster + Partners. Baza arcuită, confecționată dintr-un material inovator – un amestec ușor și flexibil de ciment și fibre organice –, dă o senzație de fluiditate și dinamism. Cu alte cuvinte, o invitație la dans. Însă nu doar forma impresionează, ci și faptul că materialul poate fi total reciclat, iar fabricarea acestuia are un impact redus asupra mediului.

Liberty Table, moooi 

Designerii de la moooi știu să surprindă un soi de joie de vivre în obiectele pe care le creează, apelând la forme și idei esențiale, limpezi și ludice totodată. Așa este și masa Liberty, elogiu adus meșteșugului simplu și sănătos al lemnului (cu trimitere la „Arts and Crafts”). O masă primitoare, invitând parcă la un mare banchet sau o cină veselă în familie.

Tobi-Ishi, B&B Italia

De la atmosfera câmpenească trecem la liniștea aproape ritualică pe care o conține masa Tobi-Ishi, inspirată, stilistic și chiar prin numele său, de pietrele ornamentale folosite în grădinile tradiționale japoneze. Cu silueta ei sculpturală, piesa poate deveni un magnet în orice interior. Pentru a accentua caracterul festiv, ne oprim privirea asupra variantei în roșu sclipitor, vibrant, sofisticat.

O clipă de relaxare: Husk-Sofa, B&B Italia

Rămânem în aceleași linii cromatice, dar sporim confortul: Husk-Sofa creată de Patricia Urquiola reinterpretează tradiția și eleganța canapelelor Chesterfield, precum și tema capitonatului într-un obiect contemporan. Călduroasă, adâncă și moale, cu perne de puf ca o îmbrățișare, canapeaua devine locul perfect pentru serile lungi de iarnă.

Pentru momente sclipitoare

 

Deseori, ca să conturăm o atmosferă anume într-un interior, e de-ajuns să regândim modalitățile de iluminare și dintr-odată spațiul capătă alt aer, altă înfățișare. Iar în decembrie, mai mult decât în oricare altă perioadă a anului, totul e învăluit în strălucire. Iată, așadar, ce corpuri de iluminat sugestive am ales pentru o astfel de ocazie:

 

Bell Lamp, moooi

Încă un obiect semnat moooi care rescrie o poveste esențială nu doar despre design, ci despre noi toți: e vorba de forma și sensul clopotului, ca instrument timpuriu de comunicare, de a transmite un semnal comunității, de a invita la sărbătoare, la a fi împreună. Ăsta e scenariul creat de Bell Lamp – clinchet de pahare, voie bună și veselie, totul sub lumina caldă a unui delicat clopot de sticlă.

Raimond Tensegrity, moooi

Sau „cerul înstelat în casele noastre”. Din nou o piesă cu o poveste sclipitoare în spate: Raimond este o sferă perfectă cu elemente matematice punctate de mici lumini LED, ce răspândesc o strălucire caldă, uniformă, în toate direcțiile. Luminile Raimond sunt rezultatul a aproape patruzeci de ani de cercetare și dedicare a inginerului mecanic și a proiectantului autodidact Raimond Puts (1937-2012). E o frântură de noapte înstelată, e un pic de magie, de istorie și creativitate materializate la scara intimă a căminului nostru.

Capi Dining Chair, Bessa

Încheiem harta festivă a designului de interior high-end cu un scaun excepțional, venit parcă din alte orizonturi estetice – Capi Dining Chair încorporează un adevărat festin al confortului și eleganței, inspirat din alte vremuri, din călătorii luxuriante, amintiri, locuri nobile, ce stârnesc visarea și imaginația. Întrucât e lucrat fin, artizanal, fiecare astfel de scaun devine un obiect cu adevărat unic în perfecțiunea lui evocatoare.

Sugestiile noastre se încheie aici pentru moment, dar festinul designului interior de lux și de tradiție continuă în showroomul Oséa Interiors, un loc care cu siguranță îi va inspira pe arhitecți și designeri în proiectele lor creative.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0