fbpx

Design în vremea Covid-19: Livia Fălcaru și Mădălina Teler

Ce-i drept, mulți dintre designerii și artiștii români lucrau și înainte de acasă, fie că era vorba despre un living luminos ori despre un atelier instalat în casa în care locuiesc. Dar asta nu înseamnă că viețile lor nu s-au transformat și tocmai despre aceste schimbări produse în neschimbare veți afla din acest nou episod al seriei Design în vremea Covid-19

Chiar dacă de la distanță, mi-a făcut foarte bine reîntâlnirea cu Livia Fălcaru și ilustrațiile sale, – pe care Iuliana Dumitru o intervieva în Banchiza Urbană #10 – și cu Mădălina Teler, în atelierul ceramic al căreia am petrecut o dimineață de neuitat transformată într-o poveste din Banchiza Urbană #12.

Livia Falcaru1

Livia Fălcaru

Cum ți-ai adaptat modul de lucru la realitatea pe care o experimentăm cu toții?
Viața mea nu s-a schimbat foarte mult având în vedere că eu lucram deja de acasă. Sunt destul de antrenată din fericire pentru lifestyle-ul la care a trebuit să ne adaptăm cu toții recent. Singurul lucru care cumva m-a afectat este că fix când s-a anunțat carantina eu trebuia să semnez niște acte pentru un spațiu în care urma să am studio. Eram super-entuziasmată și pusă pe treabă însă din păcate acum e totul pe hold pentru o perioadă nedeterminată.

De ce anume ți-e e cel mai dor?
De oameni!

Ce faci “în timpul liber” acasă?
M-am apucat să gătesc mai mult și să experimentez cu asta! La finalul carantinei cred că voi fi maestră în plating – e tot ca și cum ai desena, însă cu mâncare pe farfurie. 🙂


Mădălina Teler (De Ceramică)

Cum ți-ai adaptat modul de lucru la realitatea pe care o experimentăm cu toții?
Modul de lucru pentru mine este ca înainte, asta nu s-a schimbat. Având atelierul și casa în același loc este mai ușor de gestionat, nu trebuie să ies și îmi pot desfășura activitatea în continuare.

Totuși, nu pot spune că m-am adaptat cu totul. Mă găsesc într-o stare de confuzie, de expectativă la ceea ce se va întâmpla și îmi este mai greu să mă concentrez. Dar încet, încet fac tranziția de la normalitate la această nouă realitate pe care o experimentăm cu toții, iar lucrul în atelier pe mine mă ajută mult zilele acestea.

De ce anume ți-e e cel mai dor?
Cel mai dor îmi este de oameni. Îmi lipsește interacțiunea umană, reală, și socializarea în afară casei.

Ce faci “în timpul liber” acasă?
Timpul cu totul a devenit haotic și nu mai este o delimitare clară între timp de lucru și timp liber. Cumva, trăiam asta și înainte dar diferit. Acum încerc, pe cât pot, să dau un sens timpului ăstuia suspendat. Cred că se întâmplă oricum natural, ca atunci când stai cu tine și îți pui niște întrebări să iasă la suprafață lucrurile care te definesc. M-am întors sau fac mai mult din lucrurile care îmi fac plăcere în „timpul liber”. Desenez, gătesc mai mult, ascult diverse muzici și podcasturi, bricolez, mut flori în ghivece, mă joc cu pisicul… și uneori nu fac nimic.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0