fbpx

Design industrial concentrat pe reciclare, la Imbold, Galeria

Bucureşti, 18 martie: Imbold, Galeria prezintă vernisajul de design industrial cu tuburi de carton reciclate – FURNITUBES: Tubeficient. Tubecologic, joi, 21 martie, de la orele 20:00.

Design industrial concentrat pe reciclare, la Imbold, Galeria

Furnitubes a apărut în 2008 într-un studio de plotare pentru arhitecţi şi cuprinde în prezent o serie completă de piese de mobilier – birouri, rafturi şi scaune care atrag atenţia asupra utilizării creative a unor resturi din exploatarea zilnică. Primele piese de mobilier au fost finalizate în 2011, după trei ani de testări şi reciclat carton. Proiectul Furnitubes cuprinde idei şi rezolvări eficiente într-un moment al mişcărilor ecologice care ar trebui să aibă loc constant în orice spaţiu de lucru.

Design industrial concentrat pe reciclare, la Imbold, Galeria

Design-ul pieselor se bazează pe un sistem tubular modular îmbinat fără lipitură. Piesele astfel create sunt demontabile, au greutate ultra redusă şi permit flexibilitate în utilizare.

De conceptul proiectului s-au ocupat arhitecţii Adrian Ibric, Mircea Mihai şi Florin Cristache (STUDIOPLOT+), ei ocupându-se şi de implementare. “Suntem în continuare, la cinci ani de la primele schiţe, la fel de entuziasmaţi de idee. Modificăm constant mobilierul din biroul de la Studioplot, care în perioada următoare va cuprinde exclusiv piese reciclate din tuburi de carton.” a declarat Adrian Ibric, iniţiatorul Furnitubes.

Design industrial concentrat pe reciclare, la Imbold, Galeria

Deşi iniţial Furnitubes a fost un experiment de design intern, cei trei arhitecţi au primit în ultimile luni cereri insistente de mobilier custom pentru diverse spaţii de lucru creative.

Au acceptat provocarea şi în prezent dezvoltă o serie de piese minimaliste pentru un birou de arhitectură şi o agenţie de publicitate, o parte din ele fiind expuse în premieră în seara vernisajului.

Expoziţia poate fi vizitată zilnic de pe 21 martie până pe 3 aprilie, între orele 13:00 – 20:00 la Imbold, Galeria, strada Polonă, Nr. 40.

FURNITUBES este un proiectiv creativ susţinut de Asociaţia Culturală Imbold.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0