fbpx

Design instagramabil: Moxy Bucharest Downtown

Un design hotel care pare desprins din feed-ul de Instagram al generației Millennial, Moxy Bucharest Downtown se dorește a fi un spațiu efervescent și dinamic în care călătorul urban să se simtă „acasă” chiar în centrul orașului. Un proiect Cumulus care își pune amprenta asupra celor 5000 de metri pătrați construiți ai clădirii din anii 1960 proaspăt convertite în noul hotel al lanțului internațional Marriott.

Peisajul urban se schimbă necontenit, iar strada Doamnei din Centrul Istoric bucureștean nu face excepție. Aici, proaspăt inauguratul Hotel Moxy Bucharest Downtown s-a instalat într-un imobil construit în anii 1960 pe care echipa Cumulus l-a convertit din clădire de birouri în „cel mai instagramabil hotel de brand internațional și cel mai nou brand de trei stele al lanțului internațional hotelier Marriott”, după cum ne-au mărturisit arhitecții.

Într-o primă etapă, proiectul a presupus consolidarea completă a clădirii, implicând o desfacere parțială și reconstruire a zonei curbe a acesteia. Atât în procesul de reabilitare (refacerea completă a instalațiilor etc.), cât și în cel al amenajării de interior, arhitecții au ținut cont și integrat standardele lanțului hotelier legate de siguranță, calitatea materialelor și elemente de branding reflectate în design.

 

Peste acestea s-a suprapus viziunea Cumulus, care a ales să includă în amenajare elemente ale baladei populare „Miorița”. „Repovestirea” în cheie design a acesteia s-a încadrat în contextul mai larg al stilului industrial șic și în combinarea unei multitudini de texturi, culori și materiale.

Spațiile comune (recepția, aria de meeting, cea de lucru, barul, zona de luat masa) sunt conectate, în primul rând, prin spiritul ludic. Acesta se manifestă atât în privilegierea mobilierului jucăuș-urban, cât și într-o serie de intervenții murale ale unor artiști locali care personalizează atmosfera.

Așa cum era de așteptat, printre canapele, fotolii și mobilier minimalist, se strecoară jocuri (o masă de fussball), perne fantezie și mesaje funny. Spiritul colorat și vesel se continuă în camere și în grupurile sanitare (cu postere și lavoare în culori diferite), ajungând până în sala de fitness.

La rândul lor, lifturile folosesc tehnologie de ultimă oră, KONE România oferind pentru Moxy Bucharest o soluţie completă şi complexă formată dintr-un grup integrat de trei ascensoare Mono500 cu cabină, plafon şi accesorii de  inox satinat şi uşi de palier de tip Nordic Grey. Acestea deservesc întreaga clădire şi reprezintă o soluţie flexibilă, ce oferă un nivel excelent de confort cu o înaltă eco-eficienţă în funcţionare şi maximă siguranţă în exploatare.

 

Toată efervescența elementelor componente este legată într-un cadru instagramabil, gata oricând să fie „share-uit” cu prietenii. Pentru că, dincolo de orice, Moxy Bucharest Downtown pare un loc în care se pot împărtăși experiențe în compania prietenilor sau a persoanelor care te însoțesc într-o călătorie.

Mini-discuție cu arh. Eliza Yokina, șef de proiect 

Câteva detalii despre conceptul designului interior:
A trebuit să găsim o temă locală în jurul căreia să putem aduce o poveste. Mi s-a părut provocatoare tema Mioriței, în special pentru că Moxy, în general, folosește animale și ursuleți de pluș și ne-am gândit că, în loc de ursuleț, poate fi un animal mai blând, care vine și cu o poveste la pachet, mai ales o istorie care trebuia povestită într-un limbaj Millenials. Tema a fost ilustrată prin câteva obiecte de design românești, precum și prin pictura murală de la intrare, realizată într-un limbaj atât de adecvat Moxy de Ciao Miki și Luna.

Cea mai mare provocare a proiectului și soluția găsită:
Întreg procesul de conversie a pus multe dificultăți în special din pricina faptului că structura clădirii a trebuit să fie adaptată la noile norme de rezistență. Introducerea instalațiilor, a funcțiunilor și a tuturor cerințelor specifice unui hotel într-un spațiu limitat a fost constant o provocare. Cu toate acestea, am reușit să menținem și chiar să suplimentăm numărul de camere estimate inițial: 119. Acest lucru a fost posibil controlând, cât s-a putut, în detaliu, toate specialitățile implicate, adaptând mobilierul și standardele.

Cum ai descrie design hotelul Moxy Bucharest Downtown cuiva care și-ar dori să viziteze Bucureștiul?
Hotelul este destinația ta dacă ești în căutarea unei combinații între party, distracție, design și confort. Interiorul este prietenos, iar fiecare colț îți va oferi ocazia de a face un post pentru comunitatea Insta. Moxy este o poveste pe Instagram la #atthemoxy.

Mulțumiri partenerilor din revistă care sunt și furnizori ai proiectului: Hansgrohe, Equitone Romania, Caparol, KONE

***

Proiect: proiectare și amenajare de interior hotel; Adresă: str. Doamnei 17-19, S3, București; Suprafața construită: 5 000 mp; Arhitectură: Cumulus; Echipa: arh. Eliza Yokina – șef de proiect, arh. Ioana Secarea, arh. Cristian Voinea, arh. Andrada Tărău; Vizualizări: arh. Magda Vieriu, arh. Andrei Cumpănășoiu; Business developer și manager de contract: arh. Ivona Amariței; Instalații: WSP; Structura: Profesional Construct; PM: Optim Project Management; Client: Apex Alliance; Finalizat: 2020

Proiect publicat în igloo #197_august-septembrie 2020

igloo_197-shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0