fbpx

Design & Wine Hotel

Text: Ioana Păunescu
Foto: ©Designhotels.com

În nord-vestul Portugaliei, regiunea Minho, patria lui vinho verde, este o destinaţie turistică populară atât pentru portughezi, cât şi pentru spanioli. Înconjurat de plajele generoase ale estuarului râului Minho, de un peisaj idilic cu dealuri verzi şi păduri de pin, micul oraş-port Caminha, aşezat pe malul stâng al râului, este un mix de stiluri arhitecturale şi poezie pastorală.

Design & Wine Hotel

În centrul oraşului, între clădiri gotice şi renascentiste, cu influenţe maure sau în stil manuelin, Design & Wine Hotel (una dintre noutăţile celebrei reţele Design Hotels) împleteşte şarmul istoric cu imaginea arhitecturii contemporane şi cu un concept sustenabil coerent. Pedro Guimarães a transformat o reşedinţă de secol XVIII într-o oază sofisticată pentru iubitorii de vin şi de artă. Clădirea exprimă o relaţie armonioasă cu peisajul înconjurător prin designul său sustenabil: panouri solare, un sistem de iluminare economic şi o politică strictă în ceea ce priveşte reciclarea.

Design & Wine Hotel

Arhitectura combină imaginea originală a clădirii cu un corp nou, un mix de metal şi sticlă, adăpostind cele cinci apartamente ale hotelului – o structură metalică de 18 tone, susţinută de un sigur pilon central, cu diametru de numai doi metri, şi care se poate roti cu până la 35 de grade, astfel încât panorama se schimbă dramatic, plecând de la crestele munţilor şi ajungând la estuarul larg al râului. Bucătăria regională şi vinul ocupă un loc important în cadrul acestui Design Hotel; restaurantul oferă preparate tradiţionale portugheze cu un subtil twist contemporan, iar enoteca pune accentul pe vinho verde, un vin tânăr, creat din struguri Alvarinho şi Loureiro. Temele decorative ale celor 18 camere variază de la street art la pictură, fashion sau graphic design, cu accente grafice îndrăzneţe, fiecare din ele fiind semnată de către un artist portughez contemporan; de la citate din Picasso sau Neruda la o grafică geometrică dezvoltată în jurul imaginii modulorului corbusian, de la benzi desenate, în culori puternice, la vizualuri de mari dimensiuni, cu teme muzicale, designul camerelor este, practic, un caleidoscop al artei moderne şi contemporane. Pentru a întregi această imagine, hotelul cuprinde şi un spaţiu expoziţional – Whitebox – dedicat artiştilor locali.

Design & Wine Hotel

Design & Wine Hotel

Design & Wine Hotel

Design & Wine Hotel

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0