fbpx

Designul biofilic întâlnește prestanța clasică. Birourile RPHI

AMENAJARE DE INTERIOR: Workspace Studio TEXT: Anca Rotar FOTO: courtesy of Workspace Studio

În octombrie 2022, RPHI România (Raiffeisen Property Holding International) și-a relocalizat birourile la etajul 12 al celei mai înalte clădiri din București, Sky Tower, iar mutarea a coincis cu o nouă abordare vizuală a identității companiei. Amenajarea se remarcă, în primul rând, prin echilibru, o importanță egală fiind acordată zonelor de lucru în echipă sau socializare și celor de lucru individual sau focus. Alternanța dintre spațiile deschise și cele private conferă ritm ansamblului, și întreg interiorul se bucură de lumină naturală din abundență.

De altfel, natura joacă un rol crucial în amenajare, plantele reprezentând o prezență luxuriantă în fiecare spațiu. Bibliotecile deschise cu verdeață, lămpile de podea, tapetul și placările de perete din lemn oferă ansamblului un aer familiar, domestic. Zona de luat masa este delimitată de partiții de sticlă, pentru a menține o comunicare vizuală neîntreruptă cu activitatea biroului, iar motivul vegetal al peretelui chicinetei este perceput ca o continuare a jardinierei generoase, creând un captivant joc optic.

text_1_IMG_2384-HDR

Aceste elemente biofilice sunt susținute prin punerea în operă a unor materiale sustenabile și piese de mobilier realizate din materie primă reciclată și, la rândul lor, reciclabile în proporție de 96%. Toate sunt încadrate într-o estetică ce amintește de cea a spațiilor de birouri clasice, creând o imagine de ansamblu de interior post-industrial, unde natura își revendică locul cuvenit. Pe fundalul dominat de tonuri neutre, naturale, galbenul companiei are o prezență mai discretă, dar de efect, el regăsindu-se în cadrul unor piese de mobilier sau partiții. 

text_2_IMG_2339

Materialele prețioase și texturile bogate susțin caracterul prestigios al imaginii de ansamblu. Motivul mochetei amintește de aspectul parchetului din clădirile cu istorie, în timp ce, în spațiul de luat masa, caracterul jucăuș și transparent este accentuat de podeaua cu efect tridimensional.  

Confortul și performanța au constituit, de asemenea, priorități importante, motiv pentru care sediul a fost echipat în totalitate cu birouri electrice reglabile și scaune ergonomice de înaltă calitate. Elementele mobile pot fi ușor reconfigurate, iar cutiile multifuncționale cu rotile pot fi, în funcție de necesități, transformate în taburete.

PROIECT: Birouri RPHI; ADRESA: Sky Tower, Calea Floreasca, nr. 246C, etaj 12, București; SUPRAFAȚA: 350 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Workspace Studio; FINALIZAT: 2022

 

Descoperiți mai multe amenajări recente de spații de lucru din România în albumul Interioare de birouri 2023

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0