fbpx

Designul ca personaj principal în filmul Apartamentului AA

Viața bate filmul, se zice, dar asta nu înseamnă că nu putem trăi propriul film chiar la noi acasă. Una dintre amenajările de interior semnate de Bogdan Ciocodeică Studio în București ne îndreptățește să afirmăm că un apartament se poate converti într-un convingător platou de filmare, în care jucăm, zi de zi, rolul propriei vieți.

Masculin/feminin – iată senzația pe care ne-o lasă această plimbare virtuală printr-unul dintre cele mai recente proiecte de amenajare de interior semnate de arh. Bogdan Ciocodeică. Masculin/feminin pentru că designul de interior invită aici ingredientele ambelor lumi, într-un dozaj care produce un rezultat armonios. Masculin Féminin și pentru că amenajarea are un aer scenografic, care ne duce cu gândul la Godard și la toate filmele care au convertit interioarele în personaje în sine.

Scena I… se poate desfășura în voie în cea mai amplă dintre zonele apartamentului care, prin deschiderea completă, poate facilita cu ușurință trecerea prin cadre de relaxare, dining, terasă ori bucătărie. Tonurile masculine, închise, ale plafonului, cablurilor aparente care unesc diversele corpuri de iluminat sau peretelui-corp despărțitor dintre zona bucătăriei și living sunt completate de apariții luminoase – textile, tapițerii, mobilier retro, cu puternică personalitate domestică. Scaunele și măsuțele de cafea asigură, în diversitatea stilurilor, personaje secundare care vor da dinamism filmului. Imediat în continuarea mesei de dining, bucătăria surprinde printr-un minimalism al compactului care nu neglijează eficiența spațiilor de depozitare, iar masa rotundă din proximitate este o invitație la mic-dejunuri copioase.

 

Scena I nu ar fi completă fără introducerea personajelor principale ale amenajării care sunt… draperiile. În nuanțe care merg de la alb la negru cu variațiuni de gri sau albastru clasic, draperiile sunt prezente în toate spațiile, separând sau unind, generând intimitate ori mister, după caz. Sau mediind, spre exemplu, comunicarea între living și terasa care permite să se întrevadă prin ferestrele mari promisiunea însorită a savurării unei cafele la soare dintr-un fotoliu-șezlong, printre plante.

 

Scena II… liniște, noapte. Pătrundem în dormitorul matrimonial, unde ingredientele sunt din sfera unei masculinități relaxante, simple: plafonul din beton aparent, jocul de griuri și negru între care pendulează textilele și draperia care, cu ajutorul oglinzilor dressingului și a spoturilor luminoase, ne îndreptățește să credem că suntem, într-adevăr, pe un misterios platou de filmare.

 

Scena III e apanajul ludicului, croit tot la intersecția laitmotivelor amenajării – draperia, oglinda, betonul aparent al plafonului. În camera copilului, patul devine prilej de simbolică și prietenoasă reprezentare a casei, spațiul unde ne simțim în siguranță, dincolo de scenariu, de personaje sau de regizor.

***

Proiect: Apartament AA; Program: amenajare de interior; Amplasament: București; Design de interior: Bogdan Ciocodeică Studio; Echipa: Bogdan Ciocodeică, Alexandru Szuz, Attila Kim, Alexandra Popa, Ana Porim; Finalizat: 2020

Proiect prezentat în igloo #195_aprilie-mai 2020

igloo_195-shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0