fbpx

„Deteriorare garantată. În dialog cu Serge Latouche”

Între 21-23 martie, Editura Seneca îl invită pe Serge Latouche în România pentru trei dezbateri despre decreștere, obsolescența programată și lansarea noii sale cărți „Deteriorare garantată”. Unul dintre cei mai renumiți susținători ai teoriei decreșterii conform căreia o Planetă cu resurse finite nu poate să susțină o creștere economică și demografică infinită, invită la dialog oamenii de afaceri, studenții, activiștii și reprezentanții guvernamentali.

Ce este obsolescența programată?

Obiectele care ne înconjoară sunt gândite astfel încât să se strice rapid și să fie mai ușor de înlocuit decât de reparat. Acest fenomen generează cantități enorme de deșeuri și necesită resurse naturale care, în curând, nu vor mai fi disponibile.

Societatea de hiper-producție și hiper-consum este un fenomen care ne privește pe noi toți: oamenii de afaceri în cursa pentru profit, studenții, viitori specialiști, în căutarea unei cariere de succes, activiștii într-o luptă continuă împotriva curentului. Cu toții contribuim fie prin alegerile noastre de consum, fie prin deciziile noastre de producție la economia actuală.

Se cere o schimbare de perspectivă, de dragul generațiilor tinere și al celor viitoare!

Cine este Serge Latouche?

Profesor emerit de economie la Universitatea Paris Sud, specialist în științe politice, filosofie și economie, scriitor. Unul dintre cei mai renumiți susținători ai teoriei decreșterii, un curent socio-economico-politic bazat pe economia ecologică și opus consumerismului. Conceptul de decreștere a apărut ca reacție la „dilema limitelor creșterii”.

Programul evenimentelor:

Mai multe detalii aflați pe pagina Facebook a evenimentului.

MĂSURI SUSTENABILE ÎN AFACERI – 21 martie, ora 19.00, Institutul Francez (participare pe bază de invitație)

Invitați:

  • Serge Latouche, profesor emerit de economie la Universitatea Paris Sud, specialist în științe politice și filosofie, unul dintre cei mai renumiți susținători ai teoriei decreșterii economice;
  • Raul Pop, director Asociația Ecoteca și fost Secretar de Stat în Ministerul Mediului;
  • Ioana Tetelea, cofondator și consultant sustenabilitate la Invisible Nature.

DETERIORARE GARANTATĂ – DIALOG CU STUDENȚII – 22 martie, ora 17, Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”(Sala Frescelor)

Invitați:

  • Serge Latouche, profesor emerit de economie la Universitatea Paris Sud, specialist în științe politice și filosofie, unul dintre cei mai renumiți susținători ai teoriei decreșterii economice;
  • Raul Pop, director Asociația Ecoteca și fost Secretar de Stat în Ministerul Mediului;
  • Mircea Ilie, sustainability leader IKEA;
  • Claudiu Butacu, coordonator proiect EfdeN.

LANSARE DE CARTE: DETERIORARE GARANTATĂ – ESEU DESPRE OBSOLESCENȚA PROGRAMATĂ – 23 martie, ora 19, Seneca Anticafe

Invitat:

  • Serge Latouche, profesor emerit de economie la Universitatea Paris Sud, specialist în științe politice și filosofie, unul dintre cei mai renumiți susținători ai teoriei decreșterii economice

 

PARTICIPAREA ESTE GRATUITĂ în limita locurilor disponibile și este condiționată de înscrierea la eveniment. Vă rugăm să confirmați participarea pe e-mail: irina.vasilescu@asociatiasnk.ro sau prin telefon 0721 433 317.

Evenimentul este organizat de Asociația SNK. Partenerii logistici ai evenimentului sunt Institutul Cultural Francez, Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu”, Universitatea de Geografie.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0