fbpx

Dialog, arhitectură și design. Despre modelarea spațiilor în care trăim, la SHARE Interiors Forum România

SHARE Interiors Forum Romania: Un dialog deschis despre modelarea spațiilor în care trăim, între 30-31 mai, București.

 

SHARE Interiors Forum 2024, desfășurat între 30 și 31 mai la Radisson Blu Hotel București, va întruni în același cadru nume revelante din domeniu atât pe plan național, cât și internațional. Fiind dintre cele mai mari evenimente de profil, inițiativa SHARE oferă o platformă profesională unică, relevantă pentru interacțiuni, punând într-o discuție deschisă subiectul arhitecturii de interior— o temă evident vitală pentru arhitecți, designeri, utilizatori, spațiul interior fiind cel „trăit”, simțit, locuit, folosit în cea mai mare parte a timpului și cel care ne modelează cotidianul, care ne influențează stările psiho-emoționale.

 

Arhitectura de interior ne modulează fluxul vieții de zi cu zi și determină, într-un fel sau altul, forma activităților noastre, gesturile și mișcările în spațiu, modul de raportare la ceea ce ne înconjoară. Privind din această perspectivă, evenimentul Interiors Forum ocupă un loc special în agenda SHARE, aducând în atenție abordări și exemple de bune practici din partea unor profesioniști în domeniu, cu viziuni distinctive și proiecte ce conțin o serie consistentă de calități pronunțate. Prezentările extrem de valoroase din partea speakerilor invitați vor construi un panel variat de contribuții în cadrul căruia vor fi explorate arii tematice diverse din sfera arhitecturii de interior. Compoziția bogată de intervenții, punctele de privire diferite ce conturează peisajul actual al practicii au potențialul de a contribui la îmbogățirea și îmbunătățirea mediului de lucru, reprezentând o ocazie aparte pentru toți participanții. Platforma SHARE Interiors oferă, astfel, posibilitatea imersiunii în contextul unic al fiecărui proiect, înțelegerea narațiunii fiecărui spațiu prezentat, aruncarea unei priviri atente asupra detaliilor și urmărirea tuturor etapelor, de la concept de execuție. Modelarea spațiilor, lucrul cu lumini, materiale, texturi, forme, răspunsul la cerințe și funcțiuni — toate acestea sunt, de asemenea, subiecte ce vor fi atinse. Speakerii invitați vor pune în lumină laturi diferite ale practicii și provocările cu care se confruntă: relația cu utilizatorii, clienții, partenerii și a tuturor actorilor implicați, planuri de cercetare și inovare, racordul la ultimele tehnologii, conturarea unor locuri cu identitate, integrarea în context, definirea unui brand, strategii de business, implementare eficientă și eficace, cerințe contemporane și adaptarea la trecutul unei clădiri etc. 

 

De la practici renumite care gestionează numeroase proiecte la scară macro, la birouri a căror atenție pentru detalii este exprimată în proiecte mici dar excepționale, colecția de prezentări va conține studii de caz din sectoarele Educațional / Birouri, Rezidențial / Hoteluri, Comercial / Restaurante. Tabloul de speakeri va cuprinde peste 50 de speakeri din țări precum: Marea Britanie, Italia, Muntenegru, Germania, Turcia, Grecia, Olanda, Iran, Republica Moldova, România. Invitații speciali care vor aduce contribuții remarcabile vin din partea Gensler, Pininfarina, UNStudio, MVRDV.

 

Pe lângă prezentări, vor avea loc workshopuri dedicate unei audiențe specializate, precum și expoziții realizate de Cumulus – „Eight Milestone Projects from our Recent Portfolio”, PickTwo –  „The Future is Now”, AB+Partners – „Rock This World | From a Space to a Place” . Va fi găzduit în premieră SHARE Experts’ Meeting: Engineering for Comfort, în care subiectele supuse atenției sunt Sisteme de Management al Clădirilor Next-Gen, Control Climatic Inteligent (Sisteme HVAC pentru Eficiență Energetică), Conectivitate și Senzori IoT pentru Clădiri / Securitate Cibernetică pentru Clădiri Inteligent, Soluții pentru Bunăstare și Productivitate în Spații Inteligente.

 

În efervecența și intensitatea zilelor de desfășurare a SHARE Interiors Forum 2024, privilegiul intersectării și interacțiunilor este poate, cel mai relevant. Pe de o parte, sunt importante aducerea împreună în același spațiu a contribuțiilor internaționale și cele naționale, alinierea activității birourilor românești la nume importante din alte țări și integrarea lor într-un context mai amplu al profesiei. Pe de altă parte, comunicarea productivă care se produce prin prezentări, dezbateri, întrebări și răspunsuri este vitală, având ca rezultat declanșarea unor idei surprinzătoare, conceptele deja materializate având potențialul de a oferi inspirație pentru proiecte noi. Toate acestea fac parte din sfera de intenții SHARE care se vor concretiza prin Interiors Forum Bucharest

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0