fbpx

Din Amzei către urbani: invitație la cea mai cool cooperativă bucureșteană

Am descoperit zilele acestea încă un motiv de a merge în Amzei pentru o cafea sau un răgaz. Motivul se numește Cooperativa Frufru Amzei, recent inaugurată pe Mendeleev 10. Prin conturarea spațiului de 60 de metri pătrați, LAMA ARHITECTURA a reușit să lase încă o amprentă plăcută și ușor recognoscibilă seriei locurilor în care ieșim. Minimalismul de influență industrială duce într-o zonă mult mai design conceptul de Cooperativă Frufru care ne-a obișnuit cu un stil mult mai colorat și mai încărcat al spațiilor în care ne invită.

Farmecul parterului casei de secol al XIX-lea în care a fost amenajat noul Frufru a fost conservat printr-o demolare a tuturor elementelor adăugate neinspirat de-a lungul vremii. Rezultatul este un spațiu care respiră în 4,3 metri înălțime și a cărui inimă de cărămidă bine conservată a fost lăsată aparentă.

Lumina atât de necesară unui spațiu adânc și îngust a fost atrasă cu ajutorul tâmplăriei din oțel care se deschide pe toată înălțimea intrării. Strada e invitată astfel să nu rămână indiferentă la ceea ce se întâmplă înăuntru…

…unde barul se poziționează în centrul spațiului levitând sub forma unei grinzi din oțel cu zăbrele. Efectul de plutire, dar și trucul optic al amplificării spațiului se obțin și datorită oglinzii care plachează partea de jos a barului. Mobilierul se încadrează în minimalismul asumat, fiind conturat din placaj de mesteacăn. Amprenta industrială atinge și podeaua pentru care a fost folosită șapă elicopterizată.

Lumina vine de la Edison, mai exact de la multitudinea de becuri Edison Bulb care „scot la rampă” barul. În rest, pe un pat de cabluri perimetral, au fost așezate și spoturi cu leduri. Stilul amenajării, urban-industrial conduce experiența gastronomică propusă de Frufru în povestea unui bar-bistro în care vrei să te vezi cu prietenii pentru prânz sau după birou.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0