fbpx

Diploma în plină desfășurare

Festivalul dedicat absolvenților facultăților creative, aflat la a 4-a ediție, este un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank ce se desfășoară până în data de 15 octombrie. El marchează anual debutul celei mai proaspete generații de artiști și creativi din România.
Evenimentele și expozițiile din cadrul Diploma sunt adresate unui public interesat de artă și cultură și doresc să creeze un dialog între tinerii absolvenți și profesioniștii seniori din industriile creative.

Programul festivalului include expoziții de Arte plastice și Arte aplicate și este găzduit de Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei, numărul 107. O prezentare de modă, audiții și evenimente ale Artelor Scenei se desfășoară – prin amabilitatea partenerilor festivalului – atât la teatrul Apollo 111 (Brezoianu 23-25), cât și și la cafeneaua The Institute (Știrbei Vodă 104-106).

Diploma are un board creativ format din peste 20 de profesioniști consacrați: curatori, manageri culturali, galeriști, arhitecți, designeri, regizori, producători de televiziune și directori de teatre. Aceștia au selectat lucrările prezentate în cadrul expozițiilor de arte plastice și arte aplicate, oferind comentarii relevante tinerilor absolvenți.
Pentru selecția absolvenților, Diploma se bucură, încă de la prima ediție, de suportul universităților partenere – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Națională de Arte, Universitatea Națională de Muzică, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Universitatea Spiru Haret – Facultatea de Arhitectură, Universitatea Hyperion – Facultatea de Arte, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Facultatea De Horticultură – Secția Peisagistică.

Selecția igloo – Diploma cuprinde 5 proiecte al căror potențial și abordare conțin aspecte promițătoare pentru tinerii creativi, cărora la dorim succes și multă încredere în posibilitatea de a schimba – măcar o parte din lume – în ceva mai bun.

Arhitectură – Andrei Teacă
Arhitectură de interior – Diana Cirdelu
Pictură – Teodor Ștefan
Sculptură – Laszlo Forray
Foto video – Andrei Nedelcu

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0