fbpx

discursuri despre arhitectură

„Discursuri despre arhitectură” e titlul unei întâlniri gândite ca o masa rotundă dedicată ideii de a scrie în acest domeniu dezideratul fiind transformarea dezbaterii într-o discuție ca între prieteni.

Concursul din acest an, intitulat re:FORMA, este a patra ediție a proiectului de comunicare și exprimare în text de arhitectură marca ARHITECTURA CELUILALT. Ediția curentă aduce în dezbatere problematica discursului de arhitectură în Romania. Evenimentul de premiere, conferința și concursul de eseuri sunt organizate, cu o consecvență demnă de admirat, de arhitecta Andreea Robu-Movilă care a devenit sinonimă cu ARHITECTURA CELUILALT.

Astfel amiaza dedicată discursurilor despre arhitectură are sprijinul OAR, e găzduită de NODMAKERSPACE, la sala MATER și se desășoară în data de 1 februarie 2019, la ora 16.00.

Invitații – respectiv arhitecții Ana Maria Zahariade, Șerban Țigănaș, Vlad Gaivoronschi și scriitorul Florin Lăzărescu, găzduiți de arh. Mihai Drișcu, având ca moderator pe arh. Francoise PAMFIL – vor porni discuția de la un set de întrebări cheie:

cât este de prezent discursul de arhitectură în România,

în ce măsură este necesar/sau nu,

dacă educația de arhitectură formează suficient în acest sens.

Juriul concursului de texte de arhitectură se va referi apoi la evaluarea textelor participante în ediția curentă a concursului, răspunzând succint următoarelor întrebări:

ce vă spun lucrările despre modul în care tinerii văd arhitectura,

cum gândesc tinerii,

ce este promițător/ingrijorător,

ce orizonturi proiecteaza găndurile lor.

 

În încheiere se vor anunța câștigătorii

Detalii la: www.arhitecturaceluilalt.ro

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0