fbpx

Dispari aici

Dispari aici (în orig. Disappear Here: On Perspective and Other Kinds of Space) este titlul unei excelente expoziții, inaugurate astăzi la RIBA Architecture Gallery, în Londra, sponsorizată de Arper și Colt.

Sam Jacob Studio este biroul de proiectare comisionat să ilustreze tema perspectivei în colecția prestigioasei Royal Institute for British Architects.

Proporția, distorsiunea, geometria, distanța, puterea, infinitul, perspectiva divină traversează adevărul și iluzia. Ele leagă disciplinele artei, arhitecturii și matematicii.

Sam Jacob Studio a fost madatat de RIBA să exploreze modul în care desenul în perspectivă a fost aplicat artei de a construi timp de câteva de secole și folosit ca un instrument pentru evocarea spațiilor arhitecturale iluzorii.

Disappear Here include desene originale și notații timpurii făcute de unii dintre cei mai talentați desenatori din istorie. Vizitatorii vor deveni participanți activi în spațiul de expunere unde prin intermediul unor picturi murale, structuri arhitecturale jucăușe și film vor urmări linia reprezentării în perspectivă de la Renaștere până în prezent.

Sam Jacob afirmă:

„Perspectiva, încă de la invenția sa din secolului al XV-lea, a fost un instrument fundamental în modul de imaginare al arhitecturii și proiectării spațiului. Dar perspectiva este, de asemenea, un fel de tiranie, amprentând propria logică asupra lumilor pe care le creăm.

Această lucrare ne-a oferit ocazia de a explora modul în care perspectiva nu a fost folosită numai pentru a ilustra lumea, ci și pentru modul în care ea creează și organizează lumea. Acest fapt continuă interesul îndelungat al studioului nostru față de modalitățile de desen al arhitecturii create. Pentru această instalație expozițională am dorit să creăm un spațiu în care vizitatorii pot experimenta natura esențial iluzorie a perspectivei și pun la îndoială crearea și încălcarea regulilor.”

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0