fbpx

Doi dintre cei mai valoroși arhitecți de landscape din Europa vin la București

Marti Franch și Chris Churchman, deținători ai unora dintre cele mai importante premii europene pentru landscape architecture, participă la primul eveniment din România dedicat spațiilor publice urbane și spațiilor verzi – LAUD, săptămâna viitoare, la București.

„Cap de Creus”, Girona, proiectul de design și reconstrucție a celui mai mare parc național din Penisula Iberică și din Bazinul Mediteranean, câștigător al marelui premiu la cea de-a 7 Bienală Europeană de Landscape Architecture, va fi prezentat la București de către Marti Franch, pe 3 iunie, la Athenee Palace Hilton.

„Salut iniţiativa de lansare în România a unui astfel de schimb de experiență oferit de LAUD 2014. Încă de la iniţierea Bienalei Europene de Landscape în Barcelona, la care îmi aduc permanent contribuţia, observ o oportunitate excelentă de a câştiga experienţă prin schimb de idei cu profesionişti din acelaşi domeniu de activitate. Aştept cu nerăbdare şansa de a cunoaşte cât mai multe despre proiectele de landscape din România”, a precizat arhitectul Marti Franch.

Proiectul de landscape architecture al anului 2013 din Marea Britanie, prezentat în cadrul LAUD

Arhitectul Chris Churchman va prezenta la prima ediție LAUD 2014 proiectul “Sammy Ofer Wing. Muzeul National Maritim”, proiect ce a primit în 2013 cea mai înaltă distincție oferită în Marea Britanie pentru arhitectura, design-ul și amenajarea spațiilor exterioare. Valoarea proiectului de extindere a Muzeului Național Maritim, premiat de Institutul Regal Britanic de Landscape Architecture, s-a ridicat la suma de 35 milioane de lire sterline, fiind apreciat modul în care acesta a  pus în valoare arhitectura vechii clădiri a muzeului. „Prezentarea noastră din cadrul LAUD va demonstra modul în care un sit cunoscut îşi poate păstra spiritul specific, dar în acelaşi timp și modul în care pot fi adăugate acestuia noi dimensiuni şi perspective, deschizând noi graniţe şi posibilităţi. Voi descrie modul în care noua extensie a muzeului a devenit cu adevărat ‘verde’, printr-o strânsă colaborare între arhitecţi şi arhitecţi de landscape”, a menționat arhitectul Chris Churchman.

Sunteți așteptați în 3 iunie la LAUD 2014 – oportunități de interviu cu arhitecții Marti Franch și Chris Churchman.

 

www.laud.ro

www.facebook.com/expoconferintele.de.arhitectura

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0