fbpx

Pâine prăjită cu aromă de design. DOT (District of Toast) Cluj-Napoca by Diez Office

De curând, în inima centrului istoric al oraşului Cluj-Napoca a apărut o mică enclavă dedicată sărbătoririi atât a momentelor speciale, cât şi, pur şi simplu, a bucuriei de a trăi şi de a savura o felie de pâine prăjită – în combinaţii dulci sau sărate – dar şi o porţie de design modern, jucăuş şi cozy.

Pentru DOT (District of Toast), echipa Diez Office s-a axat, pe de o parte, pe stabilirea unui sentiment de continuitate prin integrarea noului spaţiu – explicit contemporan – în atmosfera istorică a străzii şi, pe de alta, pe crearea unui ambient cu care fiecare client să se poată conecta.

Astfel, finisajele structurale aplicate în interior sunt neutre, permiţându-le celor care îi trec pragul să descopere multitudinea de texturi – cărămidă veche, grinzi din lemn şi subtile detalii metalice – precum şi să interacţioneze cu spaţiul în sine, pentru o experienţă multisenzorială.

dot_diez_office_8

Una dintre provocările ridicate de proiect a fost cea a luminii, singura fereastră existentă în cadrul spaţiului fiind, evident, prea modestă pentru crearea atmosferei deschise dorite. Soluţia a fost introducerea unor corpuri de iluminat în stil industrial, care proiectează o lumină caldă şi scot în evidenţă aspectul neprelucrat al finisajelor.

? Gabriel Aldea ◘ https://komiti.media/

Bucătăria este conectată cu întregul spațiu printr-o fereastră deschisă, fiind reflectată într-o oglindă generoasă plasată pe peretele opus, ceea ce amplifică atât senzaţia de spaţialitate, cât şi pe cea de convivialitate.

PROIECT: DIEZ OFFICE, arh. Oana Vasile, arh. int. Teodora Brîncuş, arh. int. Ştefana Costraş; FINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0