fbpx

Droog Hotel

Text: Anca Rotar
Foto: Thijs Wolzak

Una dintre capitalele mondiale ale inovaţiei, Amsterdam sfidează din nou limitele designului şi ale funcţiunii. Dacă un hotel înseamnă, de obicei, un loc unde călătorii se pot odihni după ce au explorat oraşul, la Droog, odihna este opţională, iar experienţa oraşului este „concentrată” sub un singur acoperiş, chiar în centrul istoric al acestuia.

Droog Hotel

Designerul Renny Ramakers şi-a dorit să creeze un spaţiu care să aducă laolaltă toate activităţile biroului său, plasându-le în centrul experienţei de hotel. Astfel, Hotel Droog, amenajat în clădirea ce servea, pe vremuri, drept sediu al Ghildei Ţesătorilor, se adresează celor care apreciază designul, arta, dar şi cultura pop, în ipostaza sa ironică, şi se prezintă ca un mini-shopping mall exclusivist, dotat şi cu o îmbietoare şi confortabilă zonă de cazare. Inovaţia e aici la ea acasă, în cadrul galeriei numite, simplu, The Gallery, un spaţiu de 160 mp care prezintă ultimele noutăţi din domeniile designului, artei şi modei şi urmăreşte să devină o platformă a dialogului între creativi şi publicul larg, prin organizarea de workshopuri şi dezbateri deschise. De asemenea, oaspeţii Droog Hotel se pot relaxa şi da frâu liber imaginaţiei vizitând Fairy Tale Garden, spaţiul care, în mod convenţional, ar fi fost o simplă curte a hotelului, dar care, aici, a fost transformat într-un parc atractiv, ce combină vegetaţia sălbatică, luxuriantă cu zone de gazon riguros gândite. Creată de peisagiştii francezi Claude Pasquer şi Corinne Détroyat, „grădina de basm” deschide o lume a posibilităţilor şi a neobişnuitului în mijlocul forfotei urbane.

Droog Hotel

Restaurantul hotelului, numit The Dining Room, este amenajat într-un spaţiu aerisit şi elegant, şi combină savorile unice ale bucătăriei locale cu designul de cea mai înaltă calitate. Aici, la loc de cinste este expusă o interpretare contemporană a portretului Maeştrilor Ghildei Ţesătorilor de Rembrandt, realizată de artistul Berend Strik. Singura unitate de cazare, ce conţine un dormitor, o zonă de living şi o mică bucătărie, este situată la nivelul superior al clădirii, deschizând o perspectivă fermecătoare asupra acoperişurilor din vechiul Amsterdam.

Droog Hotel

Din acest context nu putea lipsi design concept store-ul care le permite vizitatorilor să ia cu ei o parte din experienţa Droog, ei putând alege între nenumărate obiecte mici, accesibile şi piese în serie limitată, fiecare cu propria poveste. Acestui magazin i se alătură Cosmania, o adevărată Mecca în miniatură pentru produsele cosmetice, şi Kabinet, unde pot fi găsite cele mai noi colecţii ale unor branduri celebre din domeniul designului vestimentar. Toate acestea fac din Droog Hotel o experienţă completă, ce surprinde perfect spiritul experimentalist şi aventuros al Amsterdamului.

Droog Hotel

Droog Hotel

Droog Hotel

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0