E3 by re-act now

O apariție nouă pe scena restaurantelor din zona Floreasca vine din partea cochetei cafenele Entourage, a cărei nouă locaţie propune o abordare vizuală bazată pe contraste. Conceptul amenajării a pornit de la însuşi numele locaţiei, entourage trimiţând la socializare, la un mediu care invită la interacţiune.

De data aceasta, anturajul primitor este îm­pletit cu o abordare industrială, într-un contrast de cald-rece care aduce o notă de pros­peţime în domeniul ospitalităţii bucu­reştene. Industrialul este reflectat aici prin însăşi declaraţia de intenţie a arhitecţilor, care descriu amenajarea prin sintagma „Atenţie: şantier!” Astfel, şantierul devine expresia unui mediu simplu, imediat accesibil, existent în stare nefinisată, un fundal ce aşteaptă să fie animat de prezenţa şi forfota oamenilor.

La intrare este amplasată o structură impozantă, sub forma unui „E” stilizat, cu rol de portal pentru introducerea în ambianţa restaurantului, o delimitare între exterior şi interior. În imediata vecinătate a acesteia este amplasat barul dreptunghiular, o insulă care atrage instantaneu privirea, impune un ritm dinamic spaţiului şi invită la dialog. Spaţiile mai intime se aliniază de-a lungul pereţilor şi iau forma unor zone mai retrase în care aspectul industrial este îmblânzit prin folosirea lemnului în mobilier şi pentru îmbrăcarea unuia dintre pe­reţii interiori. Această senzaţie este întărită de folosirea unei cromatici calde, în tonuri de bej pentru tapiţerii, ambientul primind astfel un plus de de căldură.

La nivelul ochilor, pe lamelele de lemn ale peretului sunt amplasate o serie de oglinzi ce creează impresia unui spaţiu deschis, mult mai generos decât cei 250 de metri disponibili. Pe peretele luminos opus intrării sunt expuse trei măşti impună­toare, măşti a căror origine rămâne ambiguă din punct de vedere cultural, invitând la explorare, joacă şi ghicitoare.

Prin urmare, noua locaţie vine cu propunerea de a îmbrăţişa contrastele, alternând înfăţişarea industrială a tavanului din beton aparent cu notele calde ale cromaticii, spaţiile comune care invită la socializare cu spaţiile retrase şi detaliile subtile cu semne impunătoare, îndemnându-şi oaspeţii să lase grijile cotidiene la uşă şi să intre lipsiţi de prejudecăţi.