Echilibru bine dozat de clasic şi modern într-un apartament din Iaşi

În ciuda suprafeţei mici, de 40 mp, acest apartament ce ocupă un etaj în cadrul unei clădiri de locuinţe din Iaşi creează impresia unui spaţiu mai generos prin inserarea de elemente cu linii clare, moderne, într-un cadru alb strălucitor de inspiraţie clasică. Finisajele preţioase prezente în întreaga amenajare demonstrează că limitările spaţiale nu trebuie să însemne şi compromisuri în materie de stil şi prestanţă.

Zona de zi tip open space este formată din living, bucătărie şi un mic spaţiu de dining şi a constituit cea mai mare provocare a proiectului, datorită cerinţei de a încorpora cele trei funcţiuni principale într-o suprafaţă foarte mică. Zona de noapte este formată din dormitor şi baie.

stefan_bugalete_iasi_7

Deoarece clienta şi-a dorit crearea unui spaţiu elegant, cu finisaje premium, amenajarea este definită de interacţiunea subtilă între texturi preţioase de mai multe tipuri, precum marmură de Cararra, panouri din furnir de nuc, materiale textile de calitate, precum catifeaua, şi accente discrete de auriu şi alamă. Liniile moderne, discrete, ale pieselor de mobilier lasă texturile să vorbească de la sine, contrastul bine dozat dintre lux şi simplitate creând o senzaţie de echilibru.

stefan_bugalete_iasi_8

Pereţii albi cu profile clasice formează un cadru atemporal, iar schema cromatică neutră, bazată pe nuanţe de bej, gri închis şi crem, asigură coerenţa amenajării şi face ca spaţiile să „curgă” unul într-altul într-un mod natural şi fluid. Astfel, micul apartament dobândeşte un caracter intim, plin de personalitate, elegant, dar şi practic.

PROIECT: Apartament pe un nivel; ADRESA: Iaşi, România; SUPRAFAŢA: 40 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Ştefan Bugalete Studio, arh. Ştefan Bugalete; FINALIZAT: 2020