fbpx

Ediție aniversară Romanian Design Week

Cea de-a V-a ediție Romanian Design Week, cel mai mare eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România, inițiat de The Institute și organizat în parteneriat cu ING Bank, va avea loc în perioada 20 – 28 mai.

rdw-2013-3

Cinci ediții mai târziu de la prima ediție pilot Romanian Design Week sunt convins că provocarea pe care ne-am asumat-o la vremea aceea a fost una corectă.  Industriile creative din România se aflau la începutul unei ere de expansiune și aveau nevoie de un astfel de eveniment. Drept dovadă că l-au îmbrățișat imediat și că proiectul a crescut de la an la an. Și nu doar mișcarea industriilor creative din România a rezonat cu proiectul nostru, am primit sprijin și aprecieri de la partnerii noștri europeni. Spre exemplu, tocmai ne-am întors de la London Fashion Week, unde Romanian Design Week a gestionat prezența României la eveniment, iar în cadrul Vienna Design Week 2017, unde România e țară invitată de onoare, am fost mandatați de ICR să reprezentăm România. Felul frumos în care a crescut Romanian Design Week, aprecierea și căldura cu care a fost primit ne dau putere și resurse să ducem proiectul mai departe și să îl facem pe cât de amplă este forța acestei mișcări a industriilor creative românești, declară Andrei Gavrilă-Borțun, CEO The Institute.

rdw-2014-1

În efortul de a-și atinge obiectivele asumate, The Institute se bucură de parteneriatul demarat în 2014 cu ING Bank, prin care sunt încurajate atât antreprenoriatul creativ din România, cât și dezvoltarea urbană cu ajutorul energiei și resurselor industriilor culturale și creative.

Romanian Design Week aduce în faţă acea Românie plină de energie, vibrantă şi creatoare. Această inițiativă este, într-o buna măsură, o oglindire a misiunii ING, aceea de a-i susţine pe oameni să fie cu un pas înainte, în viaţă şi în afaceri. Alături de The Institute, ne bucurăm că putem susține și încuraja un grup din ce în ce mai mare de creatori, designeri și arhitecți care ne pot influența în bine viața și mediul în care trăim. Credem că împreună putem molipsi de creativitate din ce în ce mai mulți oameni care își doresc un viitor mai frumos «desenat»”, declară Iosefina Frolu, Director Corporate Communication ING România.

rdw-2014-2

Pentru a celebra ediția aniversară, boardul creativ Romanian Design Week s-a îmbogățit cu noi membri, care contribuie la selectarea și promovarea proiectelor din cadrul expoziției centrale. Astfel, pe lângă membrii boardului creativ Romanian Design Week de până acum, din care făceau parte – Adrian Soare, arhitect partener SYAA, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, Creative Director și Owner Intro, și Ovidiu Hrin, Synopsis, anul acesta se alătură boardului creativ și: Ștefan Ghenciulescu, arhitect, publicist şi cercetător în domeniul arhitecturii şi urbanismului, redactor-şef al revistei Zeppelin, conferenţiar universitar în cadrul UAUIM, Andreea Bădală, Fashion Designer-ul din spatele brandului MURMUR, Emilian Cartis, Product Designer leading Product Design + Innovation pentru PepsiCo Europe, inițiatorul Design Council România și Ștefan Vasilachi, Group Creative Director, Geometry Global.

rdw-2015-2

Ca în fiecare an, Romanian Design Week va include în programul său expoziția centrală organizată de The Institute și un circuit al evenimentelor și spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia – arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic și ilustrație, design vestimentar, design de obiect – dedicate atât publicului larg, cât și profesioniștilor. Romanian Design Week va aduce în lumina reflectoarelor cele mai bune proiecte realizate în ultimul an și pe autorii acestora iar designul expoziției centrale va fi semnat în continuare de arhitectul Attila Kim.

institute.ro/romanian-design-week

facebook.com/romaniandesignweek

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0