fbpx

EDO GARDEN: natural și simplitate de inspirație japoneză

Echipa LAMA Arhitectura aduce o oază de Japonia la București prin atmosfera amenajării Edo Garden, un restaurant cu grădină, unde designul și arta culinară se intersectează într-un fusion cu accent pe natural, simplitate și intimitate.

edogarden12

Tot mai versatile și mai surprinzătoare, amprentele design pe care echipa LAMA ARHITECTURA le lasă asupra diverselor spații bucureștene ne oferă prilejul unor experiențe sinestezice în locurile în care ieșim.

edogarden_01

Unul dintre proiectele recente din portofoliul biroului, Edo Garden, realizează o fuziune contemporană între spiritul casei cu grădină interbelică și cultura japoneză.

Prilejul a fost o casă interbelică cu curte din zona Parcului Cișmigiu, care, odată cu transformarea în restaurant cu specific japonez, a devenit cadrul reinterpretării actuale a unor elemente cheie ale acestei culturi: simplitatea, austeritatea formală și materializarea acesteia.

edogarden31

Inspirându-se din grădinile interioare japoneze, curtea a fost rezolvată planimetric, cu spații bine demarcate. Principalul punct de interes este bazinul cu crapi japonezi, amplasat chiar în centrul grădinii, căruia i s-au conferit funcțiuni multiple (parapet, bar) grație tejghelei dispuse în plan pătrat cu colțuri rotunjite ce trimite la forma clasică de sushi roll (maki).

Intimitate asigură zona banchetei acoperite, care se retrage perimetral de la limita de proprietate, asupra căreia nu s-a intervenit. Vegetația joacă propriul rol, retragerea permițându-i dezvoltarea ulterioară.

radu2273

La capitolul materiale s-a mers tot pe simplitatea stilului japonez, alegându-se naturalul: lemnul ars (conform tehnicii tradiționale japoneze shou sugi ban) combinat cu structură metalică (bancheta), oțelul vopsit (scaune), granitul gri (blaturile meselor) și un mix de solzi de tablă gri și tablă de alamă (în cazul feței barului, cu trimitere la solzii de pește ori dragon).

edogarden30a-copy

Pe materiale asemănă­toare s-a mizat și în cazul restaurantului din interiorul casei. Astfel, pereții au fost îmbrăcați cu scânduri de brad ars, în cazul plafonului acestea fiind lăsate natur. Lemnul de stejar se intersectează cu tabla de oțel sau placajul, în cazul mobilierului, iar un detaliu deosebit ar fi blaturile meselor realizate dintr-un material compozit cu quartz alb, benefic pentru igienă.

edogarden27

Atmosfera este încălzită grație iluminatului de accent, care se face prin tuburile de alamă create manual, ce coboară deasupra mese­lor. Acestea sunt elementele ce populează cele trei săli de mese ale restaurantului (dintre care una are rol de separeu).

Pentru celelalte funcțiuni au fost amenajate, la demisol, bucătăria, camera pentru masa teppan, dependințele, vestiarele etc. Edo Garden are toate atributele unui spațiu deschis, primitor și, în același timp, intim, zen.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0