fbpx

Efden a deschis şantierul din Băneasa Shopping City

EFdeN, reprezentanta României în finala Solar Decathlon Europe 2014, a deschis şantierul din Băneasa Shopping City, vineri, 3 aprilie 2014. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa colaboratorilor echipei, a presei şi a membrilor EFdeN, dar şi a foştilor decatleţi din PRISPA. Deschiderea oficială a şantierului a fost un motiv pentru a le mulţumi tuturor celor care au susţinut această iniţiativă, dar şi un moment de sărbătoare pentru toţi cei implicaţi.

Efden a deschis şantierul din Băneasa Shopping City

După un an de proiectare, după nenumărate şedinţe, dezbateri şi posibile soluţii, echipa EFdeN a ajuns la proiectul final, iar pe 3 aprilie, în parcarea din Băneasa Shopping City s-a simţit nerăbdarea de a începe construcţia casei viitorului. Evenimentul a avut două părţi: o sesiune de discursuri, urmată de una de networking, chiar pe locul unde se va înălţa prototipul de casă solară EFdeN.

Seria de discursuri a debutat cu un cuvânt din partea lui Claudiu Butacu, preşedintele Asociaţiei Solar Decatlon Bucureşti, care a pus accent pe importanţa prezenţei Solar Decathlon Europe în România, dar şi ineditul acestei competiţii internaţionale. Din partea echipei EFdeN a mai preluat cuvântul şi Mihai Toader-Pasti, Managerul de Proiect al EFdeN, care a vorbit despre provocarea de a crea o echipă multidisciplinară funcţională de voluntari şi despre drumul de la concept la realitate.

Efden a deschis şantierul din Băneasa Shopping City

Partenerii EFdeN nu au vorbit doar despre o implicare a organizaţiilor pe care le reprezintă într-un proiect inedit, ci despre cum au fost cuceriţi de munca şi entuziasmul echipei de studenţi şi despre relaţia deosebită care s-a dezvoltat în timp ca urmare a colaborării. Romstal şi-a exprimat încă o dată suportul necondiţionat pentru buna reprezentare a României peste hotare. Din partea gazdelor, Roxana Rãcãnel, Advertising & Direct Communication a declarant că compania Băneasa Developments, susţine inovaţia decatleţilor şi educaţia tinerilor români pentru a face o diferenţă in domeniul proiectelor sustenabile. Petre Butu, Vicepreşedinte Divizia Power a Schneider-Electric, a amintit de intensitatea şi dificultatea pe care le presupune acest proiect şi i-a asigurat pe tinerii membri ai EFdeN de tot sprijinul Schneider-Electric în implementarea soluţiilor alese. Alina Bâclea, Residential Market Manager Saint-Gobain, a luat cuvântul, exprimându-şi admiraţia pentru multidisciplinaritatea din EFdeN şi a aplaudat colaborarea dintre specialităţi, demnă de organizaţii de renume internaţional. În încheiere, Steven Borncamp, Preşedintele RoGBC, a punctat importanţa unui astfel de proiect în evoluţia locuirii în România şi Europa şi le-a urat success celor din EFdeN în procesul de a obţine certificarea Living Building Challenge.

Efden a deschis şantierul din Băneasa Shopping City

După momentul discursurilor, toţi cei peste o sută de invitaţi, au păşit pentru prima dată în perimetrul destinat construcţiei prototipului EFdeN. Aici fiecare dintre cei prezenţi şi-au pus amprenta pe fundaţia casei, printr-o semnătură şi o dedicaţie pe unul dintre picioruşele reglabile de susţinere a prototipului – fundaţia temporară a acestei clădiri. Chiar din acest loc, Tudor Prisecaru, Subsecretar de Stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, a felicitat din nou echipa şi le-a urat acestora mult succes în confruntarea cu celelalte 19 echipe pe pământ francez.

Efden a deschis şantierul din Băneasa Shopping City

Deschis cu succes, şantierul EFdeN urmează să fie de acum activat de operaţiunile de construcţie. Pânã în iunie decatleţii EFdeN vor fi prezenţi atât pe situl din parcarea Băneasa Shopping City, cât şi la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, desfăşurând în paralel două spaţii de lucru. Cu siguranţă, din a doua jumătate a lunii aprilie, o simplă trecere prin parcarea mall-ului, vă va face martorii construcţiei casei viitorului!


EFdeN este reprezentanta României în finala Solar Decathlon Europe 2014, cea mai prestigioasă competiţie de arhitectură solară şi tehnologii integrate ce se adresează universităţilor şi instituţiilor de învăţământ din toată lumea.

EFdeN este o echipă multidisciplinarã de peste 60 de studenţi care a proiectat, iar acum construieşte o casã solară, eficientă energetic, sustenabilă, inteligentã, dar şi în permanentã conexiune cu natura datorită integrării unei sere hibrid dedicată conceptului de ”urban farming”. Misiunea EFdeN este aceea de a construi casa viitorului care, în varianta industrializată, să rezolve problemele de densificare a locuirii, de mobilitate şi de lipsă a spaţiului verde specifice Bucureştiului, în acelaşi timp susţinând generarea de comunităţi sustenabile.

Mai multe detalii despre EFdeN puteţi gãsi pe site-ul oficial (http://efden.org/) sau pe pagina oficialã de Facebook (https://www.facebook.com/EFdeN) .

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0