fbpx

Electrolux Design Lab sărbătoreşte 10 ani de inovaţie

După ce a provocat studenţii la design din întreaga lume să creeze cele mai neaşteptate proiecte, care folosesc tehnologii ale viitorului (roboţi pentru colonizarea planetei Marte, papuci de casă cu aspirator), Electrolux Design Lab împlineşte un deceniu de design inovator. După 10 ani de la lansare, competiţia globală primeşte mii de aplicaţii de la studenţi din întreaga lume, în fiecare an.

Începând ca un parteneriat între Electrolux şi un grup select de şcoli europene de design, Electrolux Design Lab a împins limitele designului de electrocasnice timp de un deceniu şi s-a poziţionat ca una dintre principalele competiţii globale pentru studenţii la design industrial.

“Acum 10 ani am început să creăm harta viitorului şi să ne punem tot felul de întrebări. Încotro se îndreaptă industria noastră? Cum vom găti, curăţa şi spală hainele în anii ce urmează? Cum vor arăta electrocasnicele viitorului? Până acum am primit peste 10.000 de răspunsuri, concretizate în concepte de design, dar în fiecare an primim noi idei, pe care nu le-am fi crezut posibile vreodată. Este o experienţă extraordinară!”, spune Henrik Otto, Vicepreşedinte Design Global la Electrolux.

Electrolux Design Lab sărbătoreşte 10 ani de inovaţie

Lansat în 2003, proiectul Electrolux Design Lab invită tinerii din întreaga lume să prezinte idei inovatoare de electrocasnice, care să se alinieze direcţiilor viitorului – sustenabilitate, eficienţă şi funcţionalitate, şi să aducă plus valoare acestei industrii prin designul revoluţionar.

Electrolux a creat proiectul Design Lab pentru a evidenţia importanţa pe care ar trebui să o acordăm tehnologiilor sustenabile atunci când proiectăm şi realizăm diverse produse, mai ales electrocasnice. Grija pentru mediul înconjurător şi identificarea unor soluţii alternative, dar eficiente, sunt premisele de pornire pentru conceperea unui proiect.

Mai mult decât atât, Electrolux Design Lab reprezintă un punct de lansare pentru tinerii care îşi doresc o carieră în design. Mulţi dintre studenţii care au câştigat competiţia lucrează acum în cele mai importante centre de design Electrolux. Cel mai relevant exemplu este Levente Szabo, câştigătorul ediţiei din 2007 şi actual designer la Centrul de Design Electrolux din Veneţia. Acesta a venit în 2011 şi în România, unde a susţinut o conferinţă pentru studenţii de la cele mai importante facultăţi de profil din Bucureşti.

Inovaţia, designul intuitiv şi înţelegerea nevoilor reale ale consumatorilor viitorului sunt principalele aspecte pe care juriul le urmăreşte atunci când evaluează proiectele înscrise în competiţie. La acestea se adaugă şi capacitatea studenţilor de a-şi prezenta proiectele. Ei trebuie să demonstreze că sunt încrezători 100% în conceptele pe care le propun şi că au descoperit un beneficiu real al acestora.

Electrolux Design Lab sărbătoreşte 10 ani de inovaţie

3 studenţi români – semi-finalişti la Londra în 2010

În fiecare an, zeci de studenţi români îşi înscriu proiectele de design la Electrolux Design Lab. În 2010, peste 50 de români au creat concepte inovatoare pentru această competiţie globală, România înregistrând cea mai mare rată de participare din întreaga Europa. Dintre acestea, trei proiecte au fost selectate printre cele 25 de semi-finaliste, dintre 1.300 înscrise în întreaga lume.

În cel de-al 10-lea an de existenţă, Electrolux Design Lab a devenit materie opţională în facultăţile de profil din Bucureşti. Începand cu 2012, sute de studenţi români au şansa să înveţe despre cele mai elevate concepte şi tehnologii, să-şi descopere şi să-şi cultive talentul şi inventivitatea.

Electrolux Design Lab sărbătoreşte 10 ani de inovaţie

Tema Electrolux Design Lab 2012: Design Experience

În 2012, Electrolux îi provoacă pe studenţii pasionaţi de design să se inspire din experienţa profesională a creatorilor (bucatări, arhitecţi, designeri de interior) şi să proiecteze electrocasnice care să ofere consumatorilor o experienţă senzorială completă şi totală. Tema competiţiei de anul acesta este inspirată de proiectul restaurantului Cube by Electrolux.

Juriul le permite în acest an studenţilor să fie inventivi şi să creeze electrocasnice care să ofere această experienţă completă fie prin tehnologie de ultimă oră, fie printr-un mix inteligent de texturi şi suprafeţe. Aplicaţiile trebuie să reflecte valorile designului scandinav prin grija faţă de mediul înconjurător, printr-un design intuitiv şi o estetică atrăgătoare.

Opt finalişti vor fi invitaţi să participe la evenimentul final din toamna lui 2012, care va fi organizat într-un oraş european. Aceştia îşi vor putea prezenta conceptele în faţa unui juriu alcătuit din designeri profesionişti. Premiul cel mare va fi un internship plătit de 6 luni la unul dintre centrele globale de design ale Electrolux, plus 5,000 Euro. De asemenea, se oferă premiul al doilea, în valoare de 3,000 Euro, şi premiul al treilea, de 2,000 Euro.

www.electroluxdesignlab.com

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0