fbpx

Electrolux Design Lab

Electrolux Design Lab oferă tinerilor designeri talentaţi o platformă pentru a-şi prezenta portofoliul de lucrări în întreaga lume. De-a lungul timpului, competiţia a fost o rampă de lansare ce i-a condus pe mulţi dintre concurenţi direct către locuri de muncă şi oportunităţi de afaceri în design la nivel internaţional. Jumătate dintre câştigătorii din anii anteriori au continuat să lucreze pentru Electrolux după perioada de stagiu. Premiul întâi al concursului este un internship plătit, de şase luni, la un centru de design global Electrolux şi 5000 de euro. Vor fi acordate şi premiul al doilea, în valoare de 3.000 de euro şi premiul al treilea, în valoare de 2.000 de euro. Favoritul publicului, ales prin vot online, va fi premiat cu 1.000 de euro.

Electrolux Design Lab

Cele patru concepte româneşti care au trecut în etapa urmatoare a Electrolux Design Lab sunt:

  • Conceptul Instant Cleaning Glove al lui Ştefan Bogdan, din cadrul Universităţii de Arte şi Design din Timişoara, este un proiect ce îmbină nanotehnologia, razele laser şi apa într-o soluţie rapidă şi eficientă de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au aparut.
    • Conceptul GARDEN POD al lui Ovidiu Subţire, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, reprezintă o seră modulară ce creşte plantele de la nivelul de răsad până la fruct în doar 24 de ore, folosindu-se de deşeurile alimentare organice pentru compost, lumina solară şi umiditate. Destinat amplasării pe exteriorul clădirilor, GARDEN POD transformă deşeurile alimentare în resurse utile, calculând procentul de nutrienţi de care are nevoie fiecare plantă pe care o conţine.
  • Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Răşteanu, studentă a Universităţii de Vest din Timişoara, este un sistem inteligent care reproduce gusturile şi mirosurile alimentelor la nivel senzorial şi transmite această informaţie către un microchip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului să simtă gustul mâncării de care îi este pofta deşi, de fapt, consumă alte alimente.
  • Proiectul AMO – Love people al lui George Preoteasa, din cadrul The Alternative School for Creative Thinking din Bucureşti, este un purificator inteligent al aerului, care îmbină funcţia sa de bază cu funcţii de divertisment şi educare a copiilor diagnosticaţi cu autism. De asemenea, AMO este benefic pentru astmatici sau persoanele cu alergii.

 Electrolux Design Lab

În etapa a doua, concurenţii va trebui să dezvolte textele şi vizualurile prin care să îşi susţină conceptele înscrise în concurs, detaliindu-şi ideile. Astfel, îşi vor dovedi calităţile de designeri, aratând cum un concept spectaculos poate prinde contur în practică. Juriul va ţine cont în primul rând de felul în care această îmbinare a elementelor răspunde cel mai bine nevoilor consumatorilor. Descrierile conceptelor dezvoltate vor putea fi înregistrate de către participanţi direct pe platforma www.electroluxdesignlab.com în perioada 9 – 15 iunie. Proiectele vor putea fi votate de către public începând cu perioada 16 – 28 iunie, iar cele mai votate trei proiecte vor ajunge direct în Top 35.

Electrolux Design Lab

Proiectele studentilor români incluse în topul 70+ pot fi vizualizate accesând www.electroluxdesignlab.com/2014/#applications şi selectând România din lista de ţări

Află mai multe despre Design Lab de pe canalele social media Electrolux:

Pentru informatţi şi înscrieri, accesează website-ul Design Lab www.electroluxdesignlab.com

YouTube: youtube.com/user/electrolux

Facebook: facebook.com/Electrolux

Twitter: twitter.com/Electrolux

Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab

Pinterest: pinterest.com/electrolux

Electrolux Design Lab

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0