fbpx

Eleganţă retro într-un spaţiu mic. Covasna 15 by Studio AP

Nuanţele luxuriante de verde şi influenţele retro domină amenajarea acestui apartament cu două camere şi o suprafaţă de numai 48 mp din cartierul bucureştean Berceni. Arhitectul Adriana Popa a răspuns abil provocărilor funcţionale şi stilistice inerente spaţiilor mici şi a creat un ambient elegant şi confortabil, pe care proprietarii îl pot numi cu adevărat „acasă”.

Amenajarea se dezvăluie vizitatorului într-un stil eclectic, chic, cu tonuri vegetale variate şi bogate, completate cu elemente natural, ce dau viaţă şi autenticitate spaţiului de locuit. Nuanţele deschise de verde inspiră prospeţime, entuziasm şi relaxare, iar cele închise – eleganţă şi rafinament –, creând astfel combinaţia ideală pentru un cămin cu personalitate.

În ciuda constrângerilor spaţiale, în apartament şi-au găsit locul o serie de elemente de depozitare generoase ce corespund necesităţilor, fără a sufoca vizual încăperile. Acestea au fost realizate pe comandă şi montate suspendat, pentru a lăsa pardoseala cât mai liberă şi accesibilă. Detalii precum oglinzile, finisajele în tonuri deschise, fototapetul 3D sau vopseaua albă folosită în camerele în care iluminarea naturală era deficitară, creează impresia de spaţiu mai amplu.

 

Zona de zi este separată de dormitor încă de la intrare printr-un perete dispus în lungul holului de acces, ce se continuă până în living. Acesta se înfăţişează ca un colaj de textură, ritm şi culoare – o compoziţie de profile decorative în stil ecletic şi vopsea decorativă de interior – care direcţionează oaspeţii către zona de living. O uşă tip filomuro, integrată în plan cu peretele, marchează discret intrarea în dormitor.

Livingul aduce un pic de glam în întregul concept prin elemente metalice aurii, profile decorative, accesorii din blană şi catifea şi accente de culoare vibrante. Întrucât, prin dimensiunile ei foarte reduse, bucătăria a impus o rezolvare minimal funcţională, locul principal de luat masa a trebuit să fie integrat şi el in living, fără a fi, însă, în disonanţă cu acesta.

 

Deoarece bugetul de amenajare a fost unul mediu, finisajele, obiectele sanitare, elementele de mobilier de serie, corpurile de iluminat şi accesoriile au fost alese în concordanţă. Excepţie fac cele câteva finisaje speciale – ce conferă un touch spectaculos, cum ar fi vopseaua decorativă de la Giorgio Graesan, folosită în hol, living şi  baie sau fototapetul 3D de la RebelWalls.

PROIECT: Covasna 15 – amenajare apartament cu două camere; LOCAŢIE: Str. Covasna, nr. 15, Berceni, Bucureşti; AUTOR: Studio AP, arh. Adriana Popa; FINALIZAT: 2019  

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0