fbpx

Elysian Lake House. Vilă minimalistă cu deschidere spre Lacul Siutghiol

ARHITECTURĂ ȘI AMENAJARE DE INTERIOR: Hype Project TEXT: Hype Project FOTO: Oleg Bajura

Situată în județul Constanța, pe malul Lacului Siutghiol, în orașul Ovidiu, într-un cartier nou, construit ca o enclavă de liniște, această vilă are trei niveluri (subsol, parter și etaj) și a fost construită de la zero și amenajată de biroul Hype Project. Cu mobilier premium, iluminat arhitectural, priveliște spre lac, soluții minimaliste și control Smart, locuința are un aer cosmopolit și corespunde celor mai înalte standarde, putând la fel de bine să se afle în Miami sau Saint Tropez.

Exteriorul cu suprafețe albe, pure, placaje din lemn și vitraje generoase, adăpostește, la parter, garajul, holul, zona de zi, un dormitor și o baie de oaspeți, plus o terasă cu deschidere spre lac, iar la etaj zona de noapte, cu trei dormitoare, două terase exterioare și o zonă de fitness. Interiorul profită din plin de lumina naturală, iar sursele artificiale de iluminat arhitectural sunt gândite să creeze diferite scenarii, în funcție de momentul zilei.

_text1_AL106269

Amenajarea spațiului de locuit a fost concepută în relație cu natura privilegiată ce înconjoară construcția, priveliștea spre lac fiind exploatată la maxim în proiectare. Chiar la intrare, se află o oglindă rotundă supradimensionată, ce reflectă întinderea de apă din partea opusă. Tot în hol se află și o zonă de dressinguri, amplasate pe ambele laturi.

_hol_Elysian Lake House - Hype Project arh. Adrian Ianculescu, arh. Victor Grosu9

Zona de zi, un open space cu living, dining și bucătărie, este conectată cu exteriorul printr-un perete generos de sticlă. Pentru a evita efectul de „bucătărie în living”, arhitecții au folosit un mobilier cu uși tip pocket, care ascund zona de chiuvetă, frigidere și depozitare. Cuptorul, espressorul și mașina de spălat vase sunt încastrate. Blatul negru al insulei de bucătărie include plita, cu hotă integrată, și o porțiune de blat din lemn cu trei locuri, pentru micul dejun.

_bucatarie_Elysian Lake House - Hype Project arh. Adrian Ianculescu, arh. Victor Grosu20

Masa de dining are opt locuri și oferă vedere atât spre lac, cât și spre garaj. O ușă cu tocuri ascunse maschează accesul spre zona tehnică a casei, ce conține garajul, mașinile de spălat, centrala, instalațiile de căldură, ventilație și centrul de comandă Smart Home.

În living, pe peretele cu televizorul, inserția de beton decorativ aduce o notă de industrial. Canapeaua gri este modulară, cu zone de ședere pe ambele părți: spre televizor și spre bucătărie, iar în tavan este integrat un sistem audio. Peretele din sticlă ce delimitează interiorul de exterior este acoperit de jaluzele din lemn motorizate, reglabile, care asigură nivelul de lumină-umbră dorit. Terasa de la parter este gândită ca un living de exterior și include o bucătărie de vară, canapea, masă, o zonă de grătar și plante luxuriante. Astfel, interiorul și exteriorul formează un ansamblu unitar, iar proprietatea beneficiază și de ponton.

O scară cu trepte flotante face legătura cu zona de noapte de la etaj, unde dormitorul matrimonial cu texturi confortabile oferă soluții generoase de depozitare, prin două dressinguri, unul amplasat în spatele peretelui cu tăblia patului, iar celălalt cu uși de sticlă fumurie și lumină interioară, ce îi oferă o alură premium. Baia adiacentă include o cadă freestanding, și ea cu vedere spre lac, iar oglinda supradimensionată maximizează spațiul. Tot la acest nivel se află și o zonă de home gym, cu toate dotările necesare.

Concepută și construită pentru a profita la maxim de locația sa privilegiată, această casă oferă o experiență de viață unică, care cu siguranță își va fascina viitorii locatari.

Pentru că noi am proiectat totul de la zero, ne-am gândit din start la ce vrem să vadă proprietarul, atunci când se trezește, atunci când se relaxează afară, atunci când parchează mașina. Nimic nu e lăsat la întâmplare. Am creat totul pentru a oferi ACEL NIVEL DE VIAȚĂ. arh. Victor Grosu

Puteți face un tur virtual al exteriorului casei aici și al interiorului aici.

PROIECT: Elysian Lake House; AMPLASAMENT: Ovidiu, jud. Constanța; SUPRAFAȚA TERENULUI: 830 mp; SUPRAFAȚA CONSTRUITĂ DESFĂȘURATĂ: 587 mp; ARHITECTURĂ ȘI AMENAJARE DE INTERIOR: Hype Project – arh. Victor Grosu, arh. Adrian Ianculescu; STRUCTURĂ: ing. Ștefan Burciu; INSTALAȚII SANITARE/CLIMATIZARE: Krenic; INSTALAȚII ELECTRICE: Krenic; ARHITECTURĂ PEISAGERĂ: TERA Design Studio – arh.urb.peisag. Andrada Eftime, arh.urb.peisag. Tamara Roseti; FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0