fbpx

Epson devine canvasul manifestărilor artistice în cadrul Festivalului de muzică Vara Magică din București

Epson, marca de proiectoare numărul unu în vânzări la nivel mondial, pune la dispoziție mai multor artiști din domeniul muzical, vizual și din teritorii conexe cu acestea, suportul tehnic pentru „a proiecta muzica” într-un spectacol care începe cu sunetul și se termină cu imaginea în mișcare.

În cadrul festivalului de muzică „Vara Magică” artiști muzicieni români și din străinătate au concertat la Ateneul Român și au bucurat audiența într-un recital extraordinar „Imagine Baroque” și s-au bucurat de reprezentarea digitală a artistului vizual Adistu. Show-ul interactiv, în care muzica se află în sincron cu imaginea este facilitat prin tehnologia de ultimă generație a proiectoarelor Epson, care îmbină inovația și arta și fac posibilă întâlnirea acestora într-un spectacol complet, vizual și auditiv. Artiștii de talie internațională – pianista Sînziana Mircea, soprana Laura Tătulescu, compozitorul Giovani Dinello și artistul vizual Adistu au pus în scenă un concert unic de muzică clasică, muzică electronică și live videomapping și au adus în sala Ateneului Român armoniile magnifice ale Barocului italian, înveșmântate în haina vibrantă  a secolului XXI.

 

Conceptul spectacolului a fost propus de artista Sînziana Mircea, pianist și compozitor român, care a reușit să îi aducă pe scenă pe toți cei patru artiști de sunet și imagine și reprezintă o reinterpretare a compozitorului Benedetto Marcello cu transcrieri unice  pentru care a fost desfășurată o cercetare în Veneția.

 

Utilizând proiectorul laser Epson din seria EB-L1755U pentru spații mari, Adistu demonstrează într-un mod unic și tangibil calitatea ridicată a imaginii și avantajele de flexibilitate ale instalațiilor Epson, într-un concert unic care îmbină muzica clasică și muzica electronică. Instalațiile de videomapping realizate cu proiectorul Epson au îmbrăcat interiorul Ateneului român oferind astfel încă o dimensiune senzorială concertului cu artiști de talie internațională.

Muzica este un tărâm abstract care poate fi reprezentat mai ușor prin proiecții digitale de cea mai înaltă calitate cu ajutorul aparaturii Epson. Aceasta este și rezumatul concertului inovativ Vara Magică, care a conținut o poveste, un film, o experiență vizuală,  potențând astfel imaginația audienței spre concepte care prind corp prin lumină și culoare.

 

Despre Adistu

Artistul vizual Adistu este un creator de concepte cu lumini și spații, adaptate muzicii, în portofoliul său fiind performanțe live, instalații interactive, amenajări holografice, scurtmetraje animate, videoclipuri muzicale și spectacole de videomapping premiate internațional.

 

Despre Sînziana Mircea

 

Pianista Sînziana Mircea are o carieră artisticăNord. Debutul sau pe scenă Ateneului Român a avut loc la vârstă de 7 ani, urmat de debutul în SUA la 11 ani și un turneu pe continentul nord american la 14 ani. La numai 20 de ani a concertat la Tokyo Metropolitan Theatre, precum și la St. Martin-în-the-Fields Londra. Patru ani mai târziu, Sînziana a debutat la Carnegie Hall din New York, cu un recital integral, memorabil, sold-out și recompensat la final de publicul american cu ovații în picioare, minute în șir.

Despre proiectorul Epson EB-L1755U

Proiectorul laser 3LCD WUXGA, de 15.000 de lumeni este fiabil și oferă o tehnologie de amplificare 4K.

Proiectorul laser instalabil EB-L1755U este ideal pentru încăperi şi spaţii mari, datorită luminozității excepţionale, şi culorilor intense și vibrante. Având o opțiune de instalare flexibilă şi de un nivel redus de întreţinere, EB-L1755U este soluţia perfectă pentru situații în care sunt necesare proiectoare performante şi durabile.

 

Despre Epson

Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale, eficiente, compacte şi precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare digitală până la proiectoare 3LCD, ceasuri şi roboţi industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovaţiilor şi depăşirii aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea vizuală, echipamentele portabile şi robotica.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 81.000 de angajaţi în 85 de companii din întreaga lume şi se mândreşte cu contribuţiile aduse comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

https://global.epson.com

 

 

Despre noua generație de proiectoare Epson

 

Anul acesta Epson a lansat cea mai nouă și performantă generație de proiectoare 3LCD ultraușoare, cu luminozitate mare, concepute special pentru a fi utilizate în amfiteatre de mari dimensiuni și săli de conferințe, precum și în cadrul evenimentelor live și al concertelor. Acestea oferă experiențe captivante, de mare impact. Seria PU2200 include modele de 13.000 lm, 16.000 lm și 20.000 lm, care oferă rezoluție WUXGA cu amplificare 4K, HDR și caracteristici avansate de instalare.

 

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.830 de angajaţi, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2017 au fost de 1,7 miliarde de Euro.

http://www.epson.ro

Programul „Viziunea ecologică 2050”

http://eco.epson.com/

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0