fbpx

Esența locului, surprinsă în stil contemporan. O nouă amenajare Dofinteriors, la Sinaia

ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Dofinteriors TEXT: Anca Rotar FOTO: Arthur Țințu

Situat lângă o pădure de brazi, apartamentul este, de fapt, locuința de vacanță a beneficiarilor. Amenajarea urmează o linie estetică contemporană și cosmopolită, de cottage elegant, pe care o îmbină cu naturalețe cu elemente specifice locului – atât naturale, cât și culturale –, într-un cadru definit de tonuri neutre, delicate, creând o atmosferă calmă, diafană, ce invită la relaxare.

Cu o suprafață generoasă, de 100 mp, apartamentul este format dintr-un open space ce conține livingul, diningul și bucătăria, și o zonă de noapte cu două dormitoare, fiecare cu baia proprie. Fluide și concepute pentru a crea o stare de liniște la nivelul tuturor simțurilor, spațiile aduc un omagiu atât peisajului înconjurător, cât și prestigioasei istorii a orașului. În mod natural, lemnul devine principalul element de expresie a conexiunii cu pădurea și cu specificul arhitecturii din Sinaia. Astfel, pardoselile sunt acoperite cu parchet de stejar, ale cărui nuanțe și texturi sunt puse în valoare de cromatica neutră a finisajelor pereților și pieselor de mobilier.

La rândul lor, grinzile expuse, din lemn de frasin, reprezintă un motiv prezent în mai multe spații din cadrul apartamentului.  În zona de zi, liniile drepte ale acestora creează un efect dinamic în combinație cu o arcadă generoasă, modul de dispunere amintind de o reprezentare stilizată a razelor soarelui, într-o trimitere la natura exterioară și la prezența pădurii de brazi care poate fi contemplată prin ferestrele înalte din pardoseală până în plafon. În schimb, în cadrul unuia dintre dormitoare, grinzile expuse intră în dialog cu riflajele verticale din zona ferestrei. Un alt element semnificativ este șemineul, care subliniază legătura cu specificul zonei de munte în care se regăsește apartamentul și întregește atmosfera dorită, de cottage.

Bucătăria are un caracter simplu, informal, subliniat de prezența blatului-peninsulă ce încurajează o atmosferă convivială și, în același timp, are rolul de delimitare vizuală față de living. În schimb, zona de dining capătă o eleganță aparte prin prezența corpului de iluminat din benzi de furnir de lemn dispuse concentric într-o formă organică.  

Deși bazat pe tonuri neutre, cadrul general are un caracter tactil, învăluitor, prin blândețea nuanțelor pudrate alese pentru finisaje, iar textilele moi, tricotate, îmbie către relaxare. Liniile clare, contemporane, se îmbină în mod subtil, la nivel de detaliu, cu forme crude, naturale, precum în cadrul pereților pe care au fost amprentate frunze culese din pădurile din zona Sinaiei.

PROIECT: Apartament Sinaia; AMPLASAMENT: Sinaia; SUPRAFAȚA UTILĂ: 100 mp; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Dofinteriors; ECHIPA: arh. Raluca Dofin, arh. Radu Dofin, arh. interior Ada Popa, arh. Razvan Malancioiu; FINALIZAT: 2023

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0