fbpx

European Architectural Medal. Best Diploma Projects 2015


Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București este gazda expoziției, jurizării și evenimentului de anunțare a laureaților competiției European Architecture Medals 2015 pentru cel mai bun proiect de diplomă de arhitectură. Concursul dorește să recunoască și să premieze cel mai ridicat nivel de cunoștințe în proiectare și șă dezvolte abilități în a răspunde unor teme actuale și majore în domeniul arhitecturii.

Organizatorii competiției sunt ACE (Consiliul European al Arhitecților), EAAE (Asociația Europeană pentru Educația de Arhitectură) și UAUIM. La vernisajul expoziției de proiecte și anunțare a câștigătorilor au participat următorii: managerul general al competiției EAM-BDP prof. dr. arh. Emil Barbu Popescu, președinte UAUIM / arh. Luciano Lazzari, președinte ACE și președintele juriului / prof. arh. Karl Otto Ellefsen, președinte EAAE, profesor la Scoala de Arhitectură din Oslo și membru al juriului și prof. dr. arh. Zeno Bogdănescu, rector UAUIM și membru al juriului.

Trofeul EAM-BDP 2015 pentru cel mai bun proiect de diplomă de arhitectură a fost câștigat de Tiberiu Stanciu, un absolvent român al Institutului de Arhitectură și Urbanism a Universității Liechtenstein pentru proiectul 041 „Alp Ark” https://eam.uauim.ro/projects/2015/41/ , un proiect remarcat pentru completitudinea și caracterul european, o serioasă analiză istorică și tipologică și răspunzând la aproape toate obiectivele competiției.

Juriul a acordat trei medalii „specializate” autorilor a trei proiecte de diplomă care au răspuns într-un mod meritoriu prin lucrarea lor la trei criterii relevante ale intervenției arhitecturale:

EAM-BDP-ACE pentru impact societal a fost acordată proiectului 057 „Lost and Found” https://eam.uauim.ro/projects/2015/57/  realizat la Facultatea de Arhitectură din Oslo, care a studiat și propus o dezvoltare rezidențială într-o zonă centrală liberă a capitalei norvegiene unde a funcționat Școala Veterinară.

EAM-BDP-EAAE pentru intensitatea și curajul abordării unei soluții a fost acordată proiectului 022 „Entangled City” https://eam.uauim.ro/projects/2015/22/  al lui Eoghan Horgan și Kieran Cremin de la University College din Cork, Irlanda. Proiectul propune o reziliare cu instrumentele arhitecturii a disonanței culturale dintre istoria Pragăi și prezentul industriei turistice.

EAM-BDP-UAUIM pentru soluție inovativă a fost acordată proiectului 035 „Projects as landscape renovation and interpretation of the past” https://eam.uauim.ro/projects/2015/35/  realizat de o echipă de la Facultatea de Arhitectură a Politehnicii din Bari, Italia, care a propus două proiecte de reinterpretare a arhitecturii renascentiste pe insula San Nicola din Tremiti, Italia.

Proiectele finaliste și rezultatele complete (cu numele autorilor) sunt accesibile pe site-ul oficial al EAM https://eam.uauim.ro/.

UAUIM a organizat expoziția celor 30 de proiecte finaliste, selectate din 84 participante. Expoziția este deschisă între orele 9 – 17 în spațiul expozițional situat la parterul cădirii din Str. Academiei 18-20, fiind deschisă până la data de 18.12.2015.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0