fbpx

Evadare într-un loft. La Brașov

DESIGN DE INTERIOR: BeeLive Design TEXT: Manuela Zipiși FOTO: Liviu Sauca

O evadare la Brașov, fie de weekend, ori prelungită, aduce de fiecare dată plăcerea (re)descoperirii. O plimbare pe sub Tâmpa, o prăjitură retro la cofetăria Vatra Ardealului sau o cafea de specialitate la CH9, privind Biserica Neagră – toate micile popasuri deja obligatorii se nuanțează dacă locuirea temporară se face într-o clădire istorică din centrul orașului. 
Cum este, spre exemplu, cea de pe strada Michael Weiss unde echipa BeeLive Design (designer Anca Fetcu Lupu și arh. Ioana Daniel) a primit provocarea de a amenaja 4 apartamente aparținând aceluiași imobil istoric, destinate închirierii. Conceptul amenajării s-a inspirat atât din universul britanic (grație afinității beneficiarilor cu Londra), cât și din personalitatea imobilului.

Vom face o plimbare virtuală prin „The Loft”, unul dintre cele patru spații amintite, unde înălțimea generoasă (aproape 4 metri) a permis amplasarea dormitorului deasupra băii. Într-un decor susținut de cărămida lăsată aparentă pe alocuri și de „grinzile originale ale planșeului, recondiționate și scoase în evidență prin vopsirea în alb a zonelor rămase libere între ele”, mobilierul și textilele și-au găsit loc în nuanțe naturale și neutre completate de culoare în obiectele decorative și de negrul corpurilor de iluminat și bateriilor din baie.

După cum ne-a mărturisit echipa BeeLive: „Canapeaua modulară de la Feydom are o formă interesantă și jucăușă și umple spațiul, însă în același timp se transformă și în pat dublu și, putem spune, că devine piesa centrală a spațiului.” O chicinetă și o zonă de luat masa completează primul nivel.

 

Pentru că baia nu avea parte de lumină naturală s-a optat pentru soluția unui perete de sticlă transparent către zona de duș care permite astfel pătrunderea luminii din loft. Accesul către patul suspendat se face grație unei scări din lemn care împreună cu grilajul ce îl înconjoară au fost realizate în colaborare cu un atelier local. Corpurile de iluminat geometrice accentuează latura industrială a loftului și îi completează aerul de evadare cu iz londonez.

PROIECT: The Loft; AMPLASAMENT: Brașov, str. Michael Weiss 9; SUPRAFAŢĂ: 51.49 mp; DESIGN DE INTERIOR: BeeLive Design:  ECHIPA: designer Anca Fetcu Lupu, arh. Ioana Daniel; FINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0