fbpx

Experiența Deco Days 2022 – Acceleratorul de design interior, cu peste 3000 de vizitatori

Deco Days 2022 a avut loc între 8 și 11 Septembrie, la BT Arena în Cluj-Napoca. Evenimentul dedicat iubitorilor de design s-a bucurat de peste 3000 de vizitatori din toată țara. Evenimentul a găzduit masterclass-uri, prezentări, lansări de colecție și workshopuri susținute de experți în domeniu și de branduri din sfera designului de interior.

Timp de 4 zile Deco Days 2022 a adus împreună designeri, business-uri și pasionați de design interior și a creat o atmosferă primitoare, lejeră, perfectă pentru a lega noi conexiuni și pentru a descoperi noi surse de inspirație. Evenimentul aflat la a 7-a ediție a avut invitați de renume, care au adunat publicul în jurul celor două scene.

 

Printre highlight-urile evenimentului s-au numărat: Cursul de design interior, predat de către Ileana Răducanu și Luminița Popescu (Oh Da Design), unde participanții au creat moodboard-uri din obiecte și mostre puse la dispoziție de către partenerii evenimentului; Masterclass-ul de Business în Design Interior – unde Victor Grosu (IDBS) a vorbit despre cum se practică meseria într-un mod corect, profesionist și rentabil și a lansat platfoma IDBS (Interior Design Business School); Călin Biriș a susținut o prezentare intitulată ”Arhitectura promovării online”, adresată celor care au business-uri în domeniul de design, în care au putut afla cum să își promoveze afacerea într-un mod eficient. Paul Tătar, din partea Vox Studio, a susținut un workshop ”Archviz”, dedicat designerilor care doresc să creeze randări 3D captivante. Despre design-ul autohton ne-a vorbit Mihnea Ghilduș (DIZANĂR), în prezentarea lui intitulată #ROMANIANDESIGN iar Cosmin Todor ne-a povestit despre forme rotunjite și design-ul jucăuș, la prezentarea lui ”Neotenic Design”. 

 

Agenda evenimentului s-a bucurat și de numeroase panel-uri de discuții și sesiuni de întrebări și răspunsuri, printre care: ”Valuing Arhitecture” prezentat de Anda Zota (redactor șef Igloo Magazine), urmat de o discuție despre relația dintre arhitectură și design la care s-au alăturat Cosmin Morarescu (OAR), Eleonora Dulău (OAR) și Camelia Sisak (Atelier Mass). Conceptele de amenajare expuse în cadrul evenimentului au fost prezentate de către designerii autori într-o discuție moderată de către Ileana Răducanu, iar cei care au avut întrebări despre designul de interior au putut să le adreseze designerilor Marcel Maier și Mihai Caraghiaur, în secțiunea dedicată de întrebări și răspunsuri.

 

 

Între discuții și prezentări despre design și business s-au strecurat și momente mai relaxate, dedicate artei. Levente Zöld (Watchthis Works) a creat o piesă de artă interactivă, care putea fi explorată și redescoperită prin Realitate Augmentată și printr-un show de lumini. 

 

Punctul focal al evenimentului a fost zona dedicată conceptelor de amenajare. Anul acesta s-au înscris peste 430 de designeri la concursul de concepte de amenajare Deco Days 2022, iar cele trei concepte de amenajare câștigătoare au fost expuse în cadrul evenimentului la scară reală, alături de încă două concepte create de designeri invitați.

 

Cele 5 spații de amenajare, create de către Adrian Balcău, Mihai Caraghiaur Studio, VOLUM Works, Garcia Studio, Intento Design au fost punctul de conexiune între toate părțile evenimentului. Designerii, brandurile și publicul iubitor de design au avut aici un punct de întâlnire. Mobilierul, accesoriile, obiectele de design au fost puse la dispoziție de către partenerii evenimentului, însuflețite și puse în context de către designeri și admirate de către vizitatori.

Pasiunea pentru frumos a fost redată în cele mai variate moduri în zona de Designeri de Obiect. Cele 8 branduri și-au expus obiectele de décor, mobilier, iluminat și artă. Vizitatorii au avut șansa de a cunoaște designerii din spatele brandurilor și de a descoperii obiectele inedite create de către aceștia. Zona Designerilor de Obiect a fost îmbogățită de standurile: Atelier MASS, Anadora Lupo, Catrinel Sābāciag, DiaBuga Design, Una ca Luna, Vargas Corner, Todor Cosmin și Adrian Balcău.

 

La baza evenimentului au fost standurile partenerilor expozanți. Vizitatorii au putut găsi inspirație pentru casa lor din perspectivă de mobilier, accesorii decorative, placaje ceramice, mochetă, vopsele, plante și multe altele. 

 

Cele 35 de standuri expoziționale au aparținut brandurilor: Nobila Casa, Narativo, ImarCom, Romb 360, XT Deco, Greenstant, Borodi Design, Benjamin Paints, Osea Interiors, Modulo Stones, Unique by Klausen, Cressent, Sonerg Concept Showroom, Promelek XXI SA, Sacco Design, Salice Cluj Napoca, Feydom Romania, Supreme Design Creation, Casa Rusu, Mike Design, BrandsFurniture, Blitz Vip.

 

Deco Days 2022 este un eveniment organizat de Mendola Fabrics, brandul #1 de perdele și draperii din România. Evenimentul aflat la a 7-a ediție a început ca un eveniment dedicat partenerilor de business Mendola Fabrics. În 2021 Deco Days s-a dezvoltat într-un „Accelerator de design interior” al cărui scop este să aducă lumea pragmatică a business-ului și cea plină de culoare a designului împreună, într-un cadru unic dedicat noilor conexiuni și a inspirației.

 

Deco Days 2022 în numere:

 

 • 3000 vizitatori
 • 29h de eveniment
 • 2500mp suprafața evenimentului
 • 35 standuri / spații expoziționale 
 • 38 sesiuni agendă & workshops: 20 prezentări; 2 lansări; 9 workshop-uri; 7 paneluri
 • 2 scene / spații conferință & workshop
 • 10h transmisiune live în 2 zile
 • 11 invitați speciali din Cluj și București
 • 8 designeri obiect într-un spațiu dedicat
 • 5 amenajări decorate cu 160 de articole de la 17 branduri implicate 
 • +80 parteneri & colaboratori eveniment
 • 250 participanți networking & cocktail, dintre care: 
 • 40 designeri / arhitecți
 • 120 reprezentanți de business
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0