fbpx

Experiență inedită: ceai, carte și design românesc de obiect pentru publicul iubitor de carte

Savoarea ceaiurilor Bernschutz & Co și cartea de învățătură îmbinată cu designul românesc de obiect prezentat publicului de Bucharest Design Center și Dizainăr – magazinul concept de design românesc – este surpriza din acest an și una dintre premierele ediției cu numărul 21 a Târgului Internațional Gaudeamus Carte de învățătură.

Spectaculoasele plante aeriene Aerium, setul Chamotte premiat la Salonul Satellite de la Milano 2014, proiectul “Lana pentru Photoliu”, recent prezentat la ediția de anul acesta a vestitului London Design Festival, Colecția. Dizainăr pentru EFdeN, prezentată la Versailles de către EFdeN – finalista României la competiția Solar Decathlon Europe 2014, inelele de citit Woodish sau renumita lampă Slash a designerului Dragoș Motica, “lampa din beton creată pentru a fi spartă” – toate acestea și multe altele sunt menite a oferi publicului iubitor de carte și pasionat de frumos o experiență inedită.

Prezentările de carte și evenimente dedicate vor fi găzduite de Ceainăria Bernschutz & Co – Gaudeamus pe toată perioada de desfășurare a Târgului Gaudeamus, între 19 și 23 noiembrie 2014, într-o atmosferă parfumată de arome alese de ceai, cafea și dulciuri, și într-un decor special amenajat cu piesele designerilor români de obiect. Vizitatorii celui mai longeviv şi mai îndrăgit eveniment dedicat cărţii din România vor descoperi zeci de obiecte de design românesc de obiect: corpuri de iluminat, piese de mobilier sau decorațiuni interioare și florale și, totodată, vor avea posibilitatea de a interacționa cu o parte dintre creatorii acestora.

Standul 105 destinat Ceainăriei Bernschutz & Co – Gaudeamus este deschis publicului între orele 10:00 – 20:00 și este localizat la nivelul 1 al Pavilionului Central Romexpo, pe strada Bibliotecii. Deschiderea oficială a târgului va avea loc miercuri, 19 noiembrie, la ora 12.00.  Printre designerii și studiourile de design reprezentate la Târg se numără: 201 Design Studio, Aerium Experiență inedită: ceai, carte și design românesc de obiect pentru publicul iubitor de carte, AIRA Design Studio Experiență inedită: ceai, carte și design românesc de obiect pentru publicul iubitor de carte, Alina Turdean, Agnes Lukacs, Adrian Balcău, Bulb 27 Experiență inedită: ceai, carte și design românesc de obiect pentru publicul iubitor de carte, Dragoș Dogaru, Dragoș Motica, YaU Concept, Marilena Popa, Mădălina Teler, Photoliu, Rizi, Ruxandra Sacaliș, Silva Artis, project.Zulu, Woodish Experiență inedită: ceai, carte și design românesc de obiect pentru publicul iubitor de carte.   

Ceainăria va găzdui evenimente diverse, de la workshop-uri de caligrafie japoneză, desen manga, pictură pentru copii, emisiunea TVR 2 & Radio România Cultural – „Cartea cea de toate zilele”, Cezar Paul-Bădescu în dialog cu Lucian Boia despre cartea „Regina Maria – Jurnal de război sau lansarea cărții Eneida, de Vergilius, în traducerea lui Dan Slușanschi; invitați: Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici, Acad. Mihai Șora și multe altele. O prezență specială este recent lansata pe piața din România Colecția. Dizainăr pentru EFdeN, o familie de obiecte de design care a adunat împreună 9 designeri români de produs, 4 producători români și un prim beneficiar al obiectelor, casa solară EFdeN, și care se găsește din această toamnă la Dizainăr – magazinul concept de design românesc.   

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0