fbpx

Experimentează designul vestimentar prin noile tehnologii de fabricaţie digitală: ARCHITECTURE IN FASHION

Ultimele 2 săptămâni de înscriere în cadrul workshopului de arhitectură parametrică, Architecture in Fashion, 21-27 aprilie 2014 – o experienţă propusă de echipa şcolii Parametrica [digi fab school]. ARIAN HAKIMI NEJAD, Arhitect Zaha Hadid Architects Londra – invitat special.

Pantofii, rochiile, cămăşile, bijuteriile şi alte item-uri fashion pe care le porţi zi de zi vorbesc despre tine. Sunt un extenso al personalităţii tale. Lumea evoluează, iar moda devine şi mai fascinantă, reuşind să introducă în procesul de design tehnologii prin care piesele vestimentare înţeleg şi se pliază şi mai bine pe corpul uman, creând altă experienţă odată ce sunt purtate.

De ce arhitectura în modă? Pentru că poate să exprime la fel de bine la scară mica ceea ce exprimă la scară mare. Pentru că îi permite să testeze lucruri pentru care ar fi necesar să ai timp şi fonduri suficiente. Pentru că micul reflectă marele, care îl conţine, aşa cum şi moda face parte, fără să vrea, din gândul mai mare arhitectural.

În Architecture in Fashion vorbim, în primul rând, despre PROCESUL DE DESIGN

Dar nu doar despre modă sau arhitectură este vorba, ci despre procesul de design, care poate fi la fel de bine aplicat şi în alte zone ale designului sau alte domenii. Îţi formează o gândire ce poate străbate uşor orice fel de proiect de design.

Workshopul a fost gândit pentru fashion şi product designeri, arhitecţi, dar şi pentru specialişti din domenii conexe. Studenţi sau profesionişti

Dacă eşti fashion designer, cu siguranţă vei fi uimit cât de versatil poate deveni procesul de design şi te vei îndrăgosti de complexitatea formelor şi a înţelesurilor pe care noile tehnologii le pot da conceptelor tale. Dacă eşti arhitect, te vei îndrăgosti de scara mică la care poţi să îţi pui în practică schiţele. Echipa Parametrica te invită şi dacă eşti inginer, programator, scenograf sau pur si simplu curios şi interesat de procesul de design.

Dacă eşti student, poţi întreba profesorul coordonator dacă îţi poate echivala perioada de practică cu participarea la workshopul Architecture in Fashion. Dacă studiezi în cadrul universităţilor partenere UAUIM, UNARTE, USH, sau eşti profesionist membru al Ordinului Arhitecţilor din România ai discount de 10%.

Thinking outside the box, experiment, 3D PRINTING, laser cutting

Workshopul propune să experimentezi atât ceea ce înseamnă fabricaţia low-tech, cât şi cea high tech. În primă fază vei învăţa ce înseamnă să pliezi sau să cutezi materialul, alegând un “primitiv”, pe care mai apoi îl vei simula cu ajutorul programelor Grasshopper şi Rhinoceros. După mai multe experimente şi după feedback-ul trainerilor îţi vei alege un PROTOTIP pe care să îl construieşti şi pe care să îl prezinţi, în ultima zi, în faţa juriului.

Dacă în timpul liber te costă să experimentezi printarea tridimensională, acum ai posibilitatea pe toată perioada workshopului să printezi tot felul de forme, oricâte vrei, căci cei de la ROBOFUN le vor susţine pe toate. Le place să cerceteze şi să susţină educaţia. Toate acestea nu puteau fi posibile dacă Atelierul de Proiectare nu ne-ar fi făcut loc în CONCRETE HOUSE, iar EL-MONT, INFOPRESS GROUP, UMBRELLA HOSTEL, FABLAB BARCELONA, ADOBE, IAAC, RHINOCEROS nu ne-ar fi sprijinit, încă de la începutul şcolii.

Care va fi experienţa ta?

  • Experimentezi şi înveţi pas cu pas procesul de design pentru realizarea item-urilor fashion
  • Lucrezi alături de participanţi din alte ţări, cu experienţă diversă
  • Eşti îndrumat de specialişti, aflaţi la cea de-a treia ediţie a Architecture in Fashion. ARIAN HAKIMI NEJAD, arhitect Zaha Hadid Arhitects, partener Parametrica Experimentează designul vestimentar prin noile tehnologii de fabricaţie digitală: ARCHITECTURE IN FASHION şi invitatul special, este specializat în design computaţional, fiind îndrumător al multor workshopuri la nivel international. DIANA NITREANU, arhitect Laboratorul de Arhitectură, partener Parametrica Experimentează designul vestimentar prin noile tehnologii de fabricaţie digitală: ARCHITECTURE IN FASHION, este unul dintre cei trei traineri oficial Rhinoceros din România.
  • Poţi experimenta pe toată perioada workshopului 3D printing-ul
  • Lucrezi de la cap la coadă un prototip, care va fi mai apoi promovat cu ajutorul partenerilor media, eforturile tale îţi vor fi recunoscute.

Dacă ai devenit curios/oasă, poţi găsi pe site-ul www.architectureinfashion.ro mai multe informaţii, dar şi pe site-urile partenerilor noştri: Zeppelin, Atelierul de Proiectare, Igloo, Arhitectura, platformele online Archdaily.com, Designist.ro, Inspirationist.net, Arhimania.ro şi Bucharest Design Center. Iar dacă vrei să afli mai multe despre preţuri sau vrei să te înscrii direct, poţi accesa linkul: www.architectureinfashion.ro/register.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0