fbpx

eXplore dance festival prezintă, în premieră în România, booty Looting

booty Looting, cel mai recent spectacol al companiei ULTIMA VEZ, îl readuce la Bucureşti pe Wim Vandekeybus, unul din cei mai importanţi artişti europeni din ultimii 25 de ani.

eXplore dance festival prezintă, în premieră în România, booty Looting

A sosit momentul unuia dintre cele mai aşteptate evenimente ale anului. eXplore dance festival prezintă, în premieră în România, booty Looting, cel mai recent spectacol al faimoasei companii de dans, Ultima Vez, la numai câteva luni de la răsunatorul succes al premierei din cadrul Bienalei de la Veneţia, şi reprezentaţiile ulterioare din Praga şi Viena.

Pregătiţi-vă să fiţi catapultaţi într-un mix fascinant de mişcare, muzică, teatru şi fotografie în datele de 2, 3 şi 4 octombrie, de la ora 20.00, la un spectacol care îi va face pe mulţi să exprime cu greu în cuvinte energia dansului. La WASP (str. Ion Minulescu, 67-93).

eXplore dance festival prezintă, în premieră în România, booty Looting

Compania belgiană Ultima Vez împlineşte anul acesta 25 de ani de la înfiinţare, iar fondatorul său, coregraful şi regizorul Wim Vandekeybus, vede acest moment ca pe o ocazie de a privi la ce îi aşteaptă de acum înainte.

Wim Vandekeybus spune despre booty Looting, ultima lui producţie, că este o experienţă foarte personală. Departe de a fi un feel-good play, cere foarte mult din partea publicului. Pe scenă sunt 8 artişti: 6 performeri, muzicianul Elko Blijweert şi fotograful Danny Willems. Fotograful contribuie la distorsionarea memoriei. Fascinat de puterea generată de fotografie, Wim Vandekeybus declară că aceasta adaugă întoteauna ceva, transformă sau omite, şi înşeală privitorul. Danny Willems fotografiază în timp real pe scenă iar rezultatele sunt proiectate pe un ecran de mari dimensiuni. În acest mod, publicul poate urmări atât procesul real, cât şi ficţiunea: rareori ceea ce se întâmplă pe scenă coincide cu imaginea de pe ecran. Fotografia poate crea sau modifica amintiri.

Wim Vandekeybus se reîntoarce la Bucureşti după succesul cu Monkey Sandwich din 2010, prezentat în cadrul eXplore dance festival #5.

Cel mai recent spectacol al companiei, booty Looting, combină diferite medii într-un întreg autentic şi coerent, demonstrând faptul ca Wim Vandekeybus rămâne una dintre cele mai importante voci în dansul contemporan, testând de fiecare dată limitele a ceea ce publicul se aşteaptă de la un spectacol de dans.

booty Looting promite a fi spectacolul care va marca ediţia a 7-a eXplore dance festival, şi, cu siguranţă, rămâne evenimentul anului în artele spectacolului.

Informaţii şi rezervări bilete: office@exploredancefestival.ro

Biletele vor fi puse în vânzare cu 1h înainte de începerea spectacolelor.

BILET EXPLORE DANCE FESTIVAL: 10 RON/SPECTACOL; 15 RON/ZI

BILET SPECTACOL BOOTY LOOTING/ ULTIMA VEZ: 20 RON

BILET PLATFORMA: 10 RON/SPECTACOL; 20 RON/ZI

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0