fbpx

Expoziția care își va modifica de trei ori forma, pe perioada RCW

INTEGRAT 2.1 by KSA, un proiect expozițional impresionant realizat sub cupola RCW Hub, în cadrul secțiunii Arts & Crafts, va avea loc la Galeria Labirint, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Parcul Copou, Iași, în perioada 13 – 28 mai. Evenimentul îmbină ilustrația, arhitectura și artele vizuale, sub forma unor structuri anamorfe ce propun un mod inedit și interactiv de experimentare a unui spațiu expozițional. 

INTEGRAT 2.1, continuarea proiectului INTEGRAT 1.0 demarat în urmă cu un an, aduce, de data aceasta, în fața publicului ilustrații superbe realizate de către studenții facultăților de Arhitectură și Arte din Iași, în cadrul unor workshop-uri ale ediției din 2022. Provocarea artiștilor a fost de a promova fondul cultural construit existent, monumentul arhitectural Casa Istrati-Drossu. De asemenea, INTEGRAT 2.1, curatoriat de Ana-Sabina Drinceanu, va prezenta, în cadrul expoziției, ilustrații și instalații arhitecturale realizate de echipa Kreativ Studio Architects, formată din arhitecții Simona Cercel, Ionuț Diaconu, Florin Olariu și Cristina Chioncu, studentă la Arhitectură în Iași. 

 

„Instalația arhitecturală centrală va fi atipică, pentru că structura se va modifica pe parcursul perioadei expoziționale și va avea trei forme diferite. Conceptul seriei de evenimente INTEGRAT propune realizarea unor instalații de arhitectură care transformă temporar spațiul expozițional, care generează o modalitate inedită de vizualizare și de percepție a lucrărilor de artă”, explică arhitecta Simona Cercel. Vernisajul expoziției și prima formă a instalației centrale vor avea loc în 13 mai, iar în 19 mai va putea fi admirată cea de-a doua formă a proiectului realizat cu susținerea Uniunii Arhitecților din România, filiala Iași-Vaslui. Finisajul expoziției și singura zi în care se va putea vizita cea de-a treia formă a instalației centrale va fi în 28 mai, la Galeria Labirint. 

 

***

 

Partenerii INTEGRAT 2.1 sunt: Crama Strunga, CREATON, Crossworlder (CWR), EVOLUCE, INDFLOOR, Vitamin Aqua, SITE BAU CONSTRUCT, ELY BASS.

 

DESPRE ROMANIAN CREATIVE WEEK

Aflat la cea de-a treia ediţie, Romanian Creative Week, care va avea loc la Iași în perioada 19 – 28 mai 2023, este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. Înfiinţată la Iaşi, în 2011, FEPIC a organizat peste 50 de acţiuni de promovare naţională şi internaţională a industriilor creative româneşti. Partenerii FEPIC în organizarea RCW sunt: Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași, Palas, Ministerul Culturii, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0