fbpx

Expoziția centrală Romanian Design Week 2015 va fi găzduită la Hanul Gabroveni. Țară invitată: Olanda

Romanian Design Week, cel mai mare eveniment dedicat designului românesc, inițiat de The Institute, va avea loc anul acesta între 15 și 24 mai. Expoziția centrală se va desfășura la Hanul Gabroveni.

Expoziția centrală Romanian Design Week 2015 va fi găzduită la Hanul Gabroveni. Țară invitată: Olanda

Gazda celei de-a treia ediții este un centru cultural-artistic, recent renovat de către ARCUB, ce va deveni un viitor nod creativ important în centrul vechi al Bucureștiului. Situat între străzile Lipscani și Gabroveni, Hanul devine o declarație de respect față de trecutul orașului. Străzi ce erau odată recunoscute pentru activitățile loc comerciale, devin puncte de reper și adresa unui spațiu cultural, care are avantajul de a se afla la intersecția acestor istorii și mărturii.

Romanian Design Week este găzduit de ARCUB la Hanul Gabroveni în contextul unui proiect de anvergură – Bucuresti MEMORIA | EXPLORAREA | IMAGINAREA Orasului, proiect ce lansează candidatura orașului București la titlul de Capitala Europeană a Culturii 2021. A doua etapă – EXPLORAREA (15 mai – 15 iulie) – constă în redescoperirea orașului așa cum este el reflectat astăzi prin ochii locuitorilor săi. Romanian Design Week se îmbogățește anul acesta cu o dimensiune internațională, menită să pună în context ce se întâmplă în comunitatea de design din România și să adauge un nou strat pe componenta educațională a proiectului.

Expoziția centrală Romanian Design Week 2015 va fi găzduită la Hanul Gabroveni. Țară invitată: Olanda

Olanda devine țara invitată în cadrul ediției de anul acesta a Romanian Design Week, cu sprijinul Ambasadei olandeze din România. Aceasta va fi reprezentată pe parcursul celor 10 zile prin expoziții și workshopuri susținute de diverși designeri olandezi în expoziția centrală de la Hanul Gabroveni. Pe lângă cele ce vor avea loc aici, va exista și un circuit al companiilor olandeze din România. În programul Romanian Design Week de anul acesta vor participa și alte țări din Europa precum Austria, Cehia și Suedia. Invitații străini vor susține conferințe, dezbateri sau vor derula proiecte pe parcursul zilelor de eveniment.

„Această latură internațională adăugată Romanian Design Week este un pas firesc în evoluția festivalului. Totul a plecat de la dorința de a promova creativitatea românească ca un mijloc pentru dezvoltarea culturală, economică și socială a României, de a educa audiența generală în legătură cu tot universul designului. Cu ajutorul partenerilor noștri de la Ambasada Olandei, descoperim noi oportunități de promovare a designului și noi posibilități de colaborare între designeri. Iar faptul că anul acesta am plecat de la Palatul Știrbei la Hanul Gabroveni, la un spațiu ce a găzduit încă de la început, din perioada anilor 1802-1804, atelierele meșterilor nu face decât să ne întregească identitatea Romanian Design Week”, declară Andrei Borțun, CEO The Institute.

Expoziția centrală Romanian Design Week 2015 va fi găzduită la Hanul Gabroveni. Țară invitată: Olanda

Attila Kim este cel care va semna și anul acesta arhitectura expoziției centrale din Hanul Gabroveni. La fel ca și anii trecuți, Romanian Design Week va include și evenimente în locații colaterale. Astfel, pe parcursul celor 10 zile se vor desfășura peste 50 de proiecte, expoziții sau workshop-uri. Pentru a veni în ajutorul publicului, The Institute lansează aplicația Romanian Design Week, disponibilă atât pe sistem Android, cât și pe IOS. Aceasta va permite utilizatorilor să caute, filtreze și sorteze evenimentele pentru a își personaliza traseul.

Fie că sunt interesați de expoziția centrală sau de o locație colaterală, vizitatorii vor găsi în aplicație toate informațiile necesare.

www.romaniandesignweek.com   

www.facebook.com/romaniandesignweek 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0