fbpx

Expoziția de grup „The Bittersweet Chaos of Becoming” se deschide la Galeria IVAN joi, 10 noiembrie

Artiste și artiști: Anca Bucur, Dan Beudean, Adrian Ganea, Thea Lazăr, Marta Mattioli, Nicoleta Mureș, Adrian Preda, Lea Rasovszky + Andrei Arion, Flaviu Rogojan, Sillyconductor, Mihaela Vasiliu. Curatoare: Michelle Panthère & Edith Lázár

 

Joi, 10 noiembrie, între orele 18:00-21:00, are loc vernisajul expoziției de grup „The Bittersweet Chaos of Becoming” („Haosul dulce-amărui al devenirii”) la Galeria IVAN, clădirea Malmaison, Calea Plevnei nr. 137C, corp B, etaj 1.

Expoziția aduce împreună lucrări realizate în urma unei perioade de cercetare individuală și de grup, ca răspuns la contextul imaginativ propus de Mihaela Cîrjan (Michelle Panthère) sub numele de „I believe in the continuous evolution of species. an exercise on non-anthropocentric thinking” și dezvoltat alături de curatoarea Edith Lázár. Incluzând, de asemenea, o rezidență artistică în satul Letea din Delta Dunării în luna iulie, proiectul a urmărit să combine interesele personale de practică artistică cu schimbul de metodologie și cunoaștere între artiste, artiști și curatoare. Expoziția a luat formă în urma unui parcurs comun de imaginare și gândire a unor moduri de conviețuire care depășesc perspectiva strict umanistă asupra lumii prin apropierea unor instrumente ale gândirii postumaniste, decoloniale și queer. Fie că se plasează în zona speculativă a imaginarului sau chestionează practicile capitaliste, lucrările prezintă perspective și medii diverse, interconectate într-un spațiu al posibilului.

 

„Cum putem gândi împreună cu ceilalți și cum ne apropiem de ceea ce e diferit de noi, uman și non-uman deopotrivă? Cum co-existăm și co-evoluăm cu alte specii? Întotdeauna am făcut parte dintr-o rețea colectivă, o țesătură mult dincolo de cea umană, care acum ni se înfățișează mai mult ca niciodată în imaginea dezastrului reflectată în contractele sociale eșuate, în efectele colapsului ecologic și în sentimentul de epuizare. Putem însă imagina și altceva? Ce atingeri delicate și amintiri latente așteaptă să înflorească, să ne învăluie în legături mai organice, mai sensibile? Putem, oare, restabili acel fragil sentiment de speranță?” (extras din note asupra expoziției, Edith Lázár & Michelle Panthère).

 

Expoziția va putea fi vizitată până pe 30 noiembrie, de miercuri până sâmbătă în intervalul 14:00-19:00.

 

Eveniment Facebook.

 

***


Parteneri: Asociația Letea în UNESCO, Galeria IVAN
Parteneri media: Radio România Cultural, Revista IDEA, Revista ARTA, igloo, Bookhub

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0