fbpx

Expoziție Claudia Larcher @ Mobius: The New Nature

Mobius Gallery, în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac, are plăcerea de a anunţa primul solo show în București al artistei Claudia Larcher, The New Nature, curatoriat de Călin Stegerean.

Expoziția poate fi vizitată la sediul galeriei din strada Mendeleev, nr. 2, în intervalul 2 martie – 3 aprilie 2018. Vernisajul va avea loc vineri, 2 martie, începând cu ora 19:00, acesta fiind precedat de o vizionare privată (pe bază de invitație), organizată de galerie în data de 1 martie.

The New Nature prezintă o serie de lucrări realizate sub semnul interesului pentru noua natură reprezentată de mediile urbane. Dacă așezările rurale funcționează în virtutea unei relații organice cu natura, cele urbane se constituie într-o nouă natură, în care se proiectează nu numai nevoile de optimizare a existenței, ci și parte din sufletul omenesc, cu sentimentele, fanteziile și subconștientul aferent implicat. Claudia Larcher a sesizat și transpus în lucrări acest spirit urban în care regăsim mituri și forme ale trecutului alături de cele mai fantastice gânduri și proiecții ale viitorului, cu trena lor de efecte care, uneori, afectează echilibrul uman.

Claudia Larcher este un artist vizual ce şi-a concentrat activitatea pe animaţie, colaj şi instalaţie. Interesele sale artistice se plasează la conjuncţia dintre istorie, familiaritate şi memorie, chestionând sensul unor concepte precum „acasă” şi „identitate”. Spaţiile sale de lucru exprimă simultan realităţi topografice şi memorii imaginate. Rezultatele sunt vizibile în animaţiile video, foto-montajele, colajele şi obiectele sale (adaptate locurilor de expunere). Dincolo de asta, artista face experimente de poeme-vizuale, performance-uri şi lucrări audio. Claudia Larcher trăieşte şi lucrează în Viena, Austria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0