fbpx

Expoziţie de costume din opere ruseşti la MNAR

Muzeul Naţional de Artă al României, găzduieşte în perioada 11 noiembrie 2010 – 16 ianuarie 2011, expoziţia Operele ruseşti în zorii Baletelor ruseşti 1901-1913.

Expoziţia organizată de Muzeul Naţional de Artă al României, Centrul Naţional de Costume de Scenă din Moulins, Institutul Francez din Bucureşti şi Ambasada Franţei în România prezintă 85 de costume de scenă create pentru operele cu subiect istoric sau legendar ale unor compozitori ruşi (Boris Godunov şi Hovanşcina de Musorgski, Ivan cel Groaznic sau Fata din Pskov şi Snegurocika sau Fata de zăpadă de Rimski-Korsakov), montate de Serghei Diaghilev în Franţa în primul sfert al secolului al XX-lea.

Expoziţie de costume din opere ruseşti la MNAR

Majoritatea pieselor au fost expuse public pentru prima dată în perioada decembrie 2009 – mai 2010 la Moulins, la Centrul Naţional de Costume de Scenă, cu ocazia centenarului Baletelor Ruseşti ale lui Diaghilev şi a anului Franţa-Rusia 2010.

Expoziţia prezintă costume de o mare varietate cromatică şi stilistică, ce alătură viziuni scenografice diferite, de inspiraţie tradiţională sau, dimpotrivă, avangardiste pentru acel moment.

Expoziţie de costume din opere ruseşti la MNAR

Curatorii expoziţiei sunt Martine Kahane, director al CNCS şi Delphine Pinasa, director delegat al CNCS, iar scenografia expoziţiei este semnată de Giuliano Spinelli.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0