fbpx

Expoziţie de fotografie urbană: “La faţa locului. Bucureşti. Cotidian şi efemer în 48 de paşi.”

un concept de Vlad Eftenie

gazda evenimentului: Anthony Frost English Bookstore, Calea Victoiei 45, Bucureşti

“Istoria oraşului începe cu paşii. Jocurile de paşi conturează spaţii. Ele ţes locurile“

(Michel de Certeau)

Expoziţie de fotografie urbană: “La faţa locului. Bucureşti. Cotidian şi efemer în 48 de paşi.”

Sub titlul “La faţa locului. Cotidian şi efemer în 48 de paşi”, Librăria Engleză Anthony Frost şi arhitectul Vlad Eftenie vă invită la vernisajul unei noi expoziţii-concept de fotografie. Cartea şi imaginea se întâlnesc fericit într-un eveniment care va sta sub semnul poeziei urbane a Bucureştiului şi a efemerului. Genul fotografiei urbane este supus întâmplării, locului şi momentului decisiv, clipei care se evaporă în neantul timpului, momentului. Privitorul este invitat să ia parte la spectacolul cotidianului şi să pună în mişcare rotiţele timpului, gazdele evenimentului propunând un nou concept de expoziţie de fotografie şi interacţiune cu cartea şi cu imaginea.

Rafturile cu cărti devin simeze în care tablourile se inscriu discret. Privitorii sunt invitaţi să caute, să afle şi să-şi însuşească un tablou, mică parte a puzzle-ului alcătuit din patruzeci şi opt de fotografii. Patruzeci şi opt de paşi ce contureaza împreună tabloul cotidianului urban. Privitorul devine pieton în oraşul întâmplat acum printre cărţi, în imagini care se vor evapora de la faţa locului precum secundele efemere care macină, prin trecere, oraşul.

Expoziţia-concept propune o experienţă vie: a fi la faţa locului, a căuta, a afla, a conştientiza efemerul. Cu fiecare tablou care pleacă din expoziţie, oraşul se mută, ubicuu, într-o altă formă de existenţă, ca nouă fereastră spre timpul trecut, pe un alt perete.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 27 aprilie, orele 18 la Anthony Frost English Bookstore, Calea Victoriei nr. 45 (porticul de lânga biserica Kretzulescu).

Contact:

Anthony Frost English Bookstore:

http://www.anthonyfrost.ro, http://www.facebook.com/anthonyfrost.ro

tel: 021 3115136

Vlad Eftenie:

http://www.veftenie.daportfolio.com

veftenie@hotmail.com

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0