fbpx

Expoziţie „Horia Bernea. Real Time” la MNAC

Între 2.12.2010 şi 27.02. 2011 Muzeul Naţional de Artă Contemporană găzduieşte expoziţia-eseu „Horia Bernea. Real Time”, ce gravitează între începuturile conceptuale ale artistului şi ultimele lucrări, cu referinţe clare la aceste începuturi. Vor fi expuse lucrări mai puţin cunoscute publicului larg, dinainte de anii ‘70 până în 1999.

Expoziţia nu-şi propune să fie o retrospectivă, ci să stimuleze un public larg, dar şi pe specialişti, în descoperirea unei opere cu o amplitudine mai puţin obişnuită pentru un artist român din secolul XX. Multe dintre lucrările expuse, realizate într-o perioadă de presiune ideologică, sunt mărturia unei libertăţi pe care prea puţini şi-au asumat-o în acea perioadă.

“Am nevoie de mijloace cu totul noi, de un nou limbaj.[…] Arta implică soluţionarea unei probleme spirituale şi mă interesează numai în măsura în care ea oferă o posibilitate de a contribui la soluţionarea problemelor spirituale ale timpului nostru”, declara Horia Bernea, cu prilejul expoziţiei de la The Richard de Marco Gallery, Edinburgh.

Expoziţie

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0