fbpx

Expoziţie HORIA CREANGĂ la MNAR

După expoziţia dedicată Henrietei Delavrancea, organizată în anul 2009, MNAR împreună cu OAR şi UAR îşi continuă demersul început atunci, de popularizare a reprezentanţilor modernismului în arhitectura românească. Miercuri, 15 februarie, începând cu ora 18.00, în sălile Kretzulescu ale MNAR, va avea loc vernisajul expoziţiei HORIA CREANGĂ – crezul simplităţii, curatoriată de arh. Miliţa Sion.

Horia Creangă (1892-1943), nepotul lui Ion Creangă, face parte dintr-o generaţie de arhitecţi care, alături de G.M. Cantacuzino, Octav Doicescu, Henrieta Delavrancea-Gibory şi alţii, a avut o contribuţie importantă la formarea şcolii de arhitectură modernă românească.

Expoziţie HORIA CREANGĂ la MNAR

Expoziţia HORIA CREANGĂ- crezul simplităţii înfăţişează sugestiv opera acestui arhitect, o prezenţă unică în arhitectura anilor 1930-1940 în România. Horia Creangă a avut o carieră scurtă, din 1927 până în 1943, timp în care a abordat cu profesionalism exemplar, programe variate: de la locuinţe, clădiri social- culturale, la arhitectura industrială. Creangă a fost un creator autentic, cu rădăcini adânci în tradiţiile locului originar şi în acelaşi timp cu o mare capacitate de asimilare a noutăţilor timpului său.

Expoziţia prezintă proiecte de arhitectură, fotografii de epocă şi actuale ale clădirilor concepute de Horia Creangă precum şi desene originale. Demersul expoziţional nu are un caracter analitic, de studiu, ci mai degrabă unul cinematografic. Este un scurt metraj, o succesiune de imagini ale celor mai importante lucrări în ordine cronologică, lucrări care evidenţiază stilul său – concizie, puritate, economie de mijloace, frumuseţe – ca expresie a măsurii şi echilibrului.

Expoziţia este însoţită de un catalog bilingv (român-englez) şi un scurt film documentar.

Expoziţie HORIA CREANGĂ la MNAR

Vernisaj: miercuri, 15 februarie 2012, ora 18.00

Durata: 16 februarie 2012 – 15 aprilie 2012

Locul: Muzeul Naţional de Artă al României, Sălile Kretzulescu

Program de vizitare: miercuri – duminică, 10.00 – 18.00

Gratuit: prima miercuri din fiecare lună

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0