fbpx

Expoziție „kitchpunk 69”, Iioana Doubleye, la Galeria Rotenberg-Uzunov

Între 2 și 24 septembrie, Galeria Rotenberg-Uzunov invită publicul concertelor programate în Festivalul Internațional George Enescu și pe oricine vrea să privească artă contemporană, pe str. Constantin Esarcu, la nr. 1, chiar lângă Ateneul Român. Au loc trei expoziții ale artiștilor Iioana Doubleye, RAID și Sorin Maxim. Vernisajele lor sunt programate în fiecare miercuri. Expozițiile sunt cu vânzare.

Miercuri, 6 septembrie, de la 6 seara, vă invităm la vernisajul expoziției „kitchpunk 69”, a Iioanei Doubleye.

”…Dacă ar fi ceva de ascuns din acțiunile mele din urmă, atunci, acel ceva înseamnă că nu a fost. Vreau să nu ascund nimic, să nu am secrete, vreau să fiu înțeleasă de public. La început, am fost influențată de Andy Warhol. El promova bucuria din obiectele sărăcăcioase. Era vesel. Dacă privești supa cu o admirație artistică, așa cum făcea Warhol, atunci ai o viață fericită. Și nu acesta e rolul artei?” Iioana Doubleye.

Pe toată durata Festivalului Intenațional „George Enescu”, pe str. Constantin Esarcu la nr. 1, desfașurăm o serie de evenimente multimedia, proiecții de filme și imagini document, interviuri live, artă vizuală în stradă, recitaluri ale unor muzicieni adolescenți de la Liceele „Dinu Lipatti” și „George Enescu”, conferințe.

Pentru cei care creează și produc artă, teatru, carte, muzică ori film, timpul Festivalului Internațional „George Enescu” este cel mai prielnic întâlnirilor cu publicul.

Galeria Rotenberg-Uzunov are un program de mecenat pentru artiști adolescenți și tineri. Este calea pe care cei doi proprietari, Eduard Uzunov si Michael Rotenberg, au ales-o pentru contribuția în comunitate. Finanțează specializarea unui grup de artiști rezidenți. Le oferă spațiu de lucru, culori și suprafețe pentru lucrări. Adică materialele care au costuri și fără de care imaginația artistului se estompează, discursul lui este distorsionat.

Ideea evenimentelor din str. Constantin Esarcu nr. 1 a apărut după ce Yoyo Maeght, nepoata lui Aimee Maeght, a povestit cum la „Expoziția Internațională a Suprarealiștilor din 1947” găzduită de bunicul ei, unul dintre cei mai implicați spectatori a fost George Enescu. Galeria Rotenberg-Uzunov, în parteneriat cu Fundația Maeght organizează o serie de expoziții și conferințe despre artele vizuale contemporane și curatoriat.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0