fbpx

Expoziţie la UAUIM. Arhitectura Mexicului

Pe data de 6 iulie, în sala de Expoziţie a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, a avut loc vernisajul expoziţiei “Arhitectura Mexicului”, organizată de Ambasada Mexicului şi UAUIM. Expoziţia a fost deschisă de Excelenţa sa Doamna Maria Cristina de la Garza Sandoval, Ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România.

Desfăşurare: 6 iulie – 31 iulie, Sala de Expoziţie a UAUIM

Îmbrăţişând întreaga istorie a arhitecturii mexicane, de la perioada precolumbiană până în zilele noastre, expoziţia oferă vizitatorilor o privire într-o lume arhitecturală deosebită, dincolo de obişnuitele clişee.

Expoziţie la UAUIM. Arhitectura Mexicului

De la originile sale, arhitectura a fost în Mexic mai mult decât o disciplină artistică focalizată pentru a îndeplini nevoile de bază, ea a exprimat plastic, angajamentul cu marea moştenire simbolică, antropologică şi culturală a poporului pe care îl reprezintă.

Această moştenire arhitectonică nu a fost statică niciodată, în fiecare etapă de dezvoltare, fiecare cultură a ştiut să integreze contribuţiile arhitectonice mai importante ale fiecărei perioade în lumină, culoare şi textură, nu a renunţat nicioadată la punctele de legătură cu locul şi societatea căreia aparţine. Din acest motiv soluţiile arhitectonice sunt bogate.

Expoziţie la UAUIM. Arhitectura Mexicului

“Arhitectura Mexicului”, cuprinzând planşe cu fotografii, planuri şi desene, prezintă o amplă panoramă a bogăţiei arhitecturale mexicane printr-o clasificare în diverse grupuri: arhitectura prehispanică, arhitectura perioadei viceregatului, arhitectura secolului al XIX-lea şi arhitectura autohtonă.

Expoziţia a fost realizată încă din anul 1986, de către Facultatea de Arhitectură a Universităţii Naţionale Autonome din Mexic, Ministerul Dezvoltării Urbane şi Ordinul Arhitecţilor din Mexic. După ce în anul 2008 expoziţia a fost prezentată la Cluj, ea ajunge acum şi la Bucureşti, unde va putea fi vizitată până la data de 31 iulie.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0