fbpx

Expoziție „lecție de arhitectură” la Mincu

Expoziția de arhitectură intitulată „Arh. Mircea Stănculescu, implicare în creația de arhitectură a lui CARLOS OTT și a NORR Partenership Ltd, Toronto, Canada, 1990-2002” va fi vernisată miercuri, 4 octombrie 2017, ora 18.30
 în UAUIM București.

Expoziția reunește proiecte și realizări de arhitectură care evidențiază aportul arhitectului Mircea Stănculescu la lucrările lui Carlos Ott și ale firmei canadiene NORR Partnership Ltd.
CARLOS OTT este câștigătorul concursului internațional (cu 744 participanți) pentru proiectul „Opera de la Bastille”, Paris în 1983. Acest succes l-a propulsat apoi către o multitudine de proiecte majore în toată lumea, devenind, mai ales în Emiratele Arabe și în China, un nume de referință.
MIRCEA STĂNCULESCU a fost până în 1989 profesor la Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” (acum UAUIM), an în care a emigrat în Canada. Aici, în cadrul firmei NORR Partnership Ltd., unde a găsit un „job”, l-a cunoscut pe Carlos Ott, partner al firmei cu care a lucrat apoi timp de 12 ani. Implicarea sa în creația de arhitectură a acestuia a constat în conceperea și elaborarea planurilor de ansamblu și prin studierea și definirea volumetrică a clădirilor concursurilor de arhitectură.

Expoziția este o lecție de arhitectură și prezintă – pe o desfășurare de cca 100 m – 39 de proiecte și 23 de machete evidențiind procesul de proiectare: primează volumetria, care odată stabilită impune definirea planurilor, secțiunilor și fațadelor unui proiect.
Punerea față în față a fotografiilor unor clădiri importante realizate în Germania, Emiratele Arabe, China, Uruguay, cu cele ale machetelor de volumetrie din polistiren care au determinat ulterior documentațiile de arhitectură, reliefează calitatea sistemului de lucru utilizat de cei doi. Un sistem de succes care a condus la câștigarea de numeroase concursuri internaționale și care aparține în egală măsură lui Carlos Ott și lui Mircea Stănculescu.

Recunoașterea valorii profesionale, ca architect și contribuția lui Mircea Stănculescu, la realizările de arhitectură ale lui Carlos Ott sunt evidențiate chiar de acesta:
Arh. Mircea Stănculescu este un profesionist excepțional pe care am avut privilegiul și onoarea să-l cunosc și cu care să lucrez. Contribuția Dlui Stănculescu a fost cheia arhitecturii mele”.
În numeroasele proiecte la care am lucrat de când l-am întâlnit pe dl. Stănculescu, din 1989 și până astăzi, implicarea lui a fost esențială în găsirea unor soluții unice”.

Vernisajul, la care va fi prezent și arhitectul Carlos Ott, va avea loc în galeriile de expoziție ale UAUIM din str. Academiei 18-20, Miercuri 4 octombrie 2017, ora 18:30. În aceeași zi, Miercuri 4 octombrie ora 17:00, în Sala Frescelor, va avea loc ceremonia decernării titlului onorific DOCTOR HONORIS CAUSA – lui Carlos Ott. Acesta va prezenta o selecție a construcțiilor realizate după proiecte proprii în ultimii 34 de ani.

Expoziția va fi deschisă zilnic între orele 10ºº-18ºº în perioada 4-18 octombrie 2017.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0