fbpx

Falcon House. Principiile esteticii nordice într-o fermecătoare locuinţă modulară dintr-un sat englez

ARHITECTURĂ: Koto Design TEXT: Anca Rotar FOTO: Olco Studios (exterior), Edvinas Bruzas (interior)

Biroul Koto, specializat în structuri prefabricate, a finalizat de curând primul său proiect de locuinţă modulară cu etaj. Proiectul duce la un nou nivel misiunea biroului, de a crea spaţii de locuit cu adevărat inovatoare, sustenabile şi folosind materiale de cea mai bună calitate.

Primele randări ale acestui tip de locuinţă constând în două module amplasate în consolă au fost realizate în 2019, iar acum, prima structură din serie finalizată şi montată reflectă perfect estetica scandinavă adoptată de arhitecţii şi desigerii Koto în toate proiectele lor.

Forma puternică, sculpturală a casei se integrează surprinzător de bine în natura înconjurătoare. Aspectul voit „răsturnat” urmăreşte să deschidă pe cât posibil interioarele de la etaj către peisajul plin de copaci de afară, în timp ce parterul a fost gândit pentru a acomoda spaţii mai intime, de dimensiuni mai mici.

Interioarele au un caracter minimalist şi o atmosferă de lux discret. Negrul exteriorului contrastează în mod plăcut cu nuanţele deschise, calde, ale interioarelor cu pereţi din CLT (cross-laminated timber – cherestea laminată dispusă transversal), ce creează un mediu plin naturaleţe şi calm.

De altfel, materialele naturale sunt prezente în toate camerele, menţinând la fiecare pas legătura puternică dintre casă şi natura înconjurătoare, prin forme armonioase şi obiecte alese pe sprânceană. La parter, pereţii sunt tencuiţi în culori telurice, în timp ce la etaj – spaţiul care comunică cel mai mult cu exteriorul – ei sunt lăsaţi nefinisaţi.

Textilele organice şi covoarele ţesute conferă fiecărei camere o personalitate puternică şi sporesc sentimentul de „acasă”. Singura încăpere cu o schemă cromatică închisă este baia, unde texturile minerale amintesc de o formaţiune naturală, iar detaliile aurii urmează linia eleganţei discrete.

 

PROIECT: Falcon House; AMPLASAMENT: Lower Mill Estate, Somerford Keynes, Cirencester, Regatul Unit; ARHITECTURĂ: Koto Design; AMENAJARE DE INTERIOR: Koto Living; FINALIZAT: 2021

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0